21 / 05 / 2024

Avrupa ödüllü şehirler Ankara’da buluştu!

Avrupa ödüllü şehirler Ankara’da buluştu!

Ankara Belediyesi’nin 2009 yılında Avrupa Ödülü’nü kazanarak üye olduğu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2 dönemdir üst üste başkanlığına seçildiği “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği”nin Genel Kurulu toplantısı, Rixos Otel’de yapıldı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılında Avrupa Ödülü’nü kazanarak üye olduğu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2 dönemdir üst üste başkanlığına seçildiği “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği”nin Genel Kurulu toplantısı, Rixos Otel’de başladı. Avrupa’nın en saygın ve örnek şehirlerinin bir araya geldiği toplantının açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Başkan Gökçek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Valeriu Ghiletchi ile Avrupa’nın dört bir tarafından gelen kent yönetici ve temsilcileri katıldı.


Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Belediyelerle ilişki içerisinde bulunan bir bakanlık olduklarının altını çizdi. Avrupa Ödülü gibi saygın ve büyük ödüllerin, herkese verilmediğini ve almanın da kolay olmadığını kaydeden Güllüce, “Bunu alması da alacak kişiyi seçmesi de çok zor. Bu seçimi yapanları da kutluyorum. İyi seçim yapmışlar. Ankaramızın aktif ve dinamik bir şehir olduğunu fark etmişler. O seçimde etkisi olan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.


Toplantıya katılanlara teşekkürlerini ileten Güllüce, sözlerini, tüm dünya insanlarının mutluluk çeşmesinden su içtiği, mutlu bir dünya temennisinde bulunarak tamamladı.


Gökçek: “Dünyaya örnek bir davranış sergiliyoruz”


Dünyanın bir kesiminin ekonomik krizler, başka bir kesiminin ise iç karışıklıklar ve savaşlarla boğuştuğunu, böyle bir ortamda kendilerinin barış, kardeşlik ve işbirliği için bir araya gelmelerinin tüm dünyaya örnek olacağını kaydeden Başkan Gökçek ise, dostluk ve işbirliğine olan bu tutkularından dolayı tüm konuklarını tek tek tebrik ettiğini söyledi.


Geçen yıl Ukrayna Kharkiv’de yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin göz önünde bulundurularak, bu Genel Kurul toplantısının ana temasının “Kentlerimizde Ticaretin Geliştirilmesinde Yerel İdarelerin Rolü”, Gençlik Komitesi’nin ana temasının ise “Gençlerin Organize Suçlardan ve Uyuşturucu Bağımlılığından Korunması” olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Gökçek, iki ana temada belediyecilik uygulamalarının rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Ghiletchi: “Ankara’da bulunmak mükemmel bir duygu”


Dünyada yaşanan ekonomik krizlere, yaşanan savaşlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ghiletchi de, kendilerinin dostluk ve barış için bir araya geldiklerini anlatarak, “Farklı bir ruhla burada buluşmuş durumdayız. Burada yani Ankara’da bulunmak mükemmel bir duygu” dedi.


Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir de programları nedeniyle toplantıya katılamayan Bakan Volkan Bozkır’ın selamlarını getirdiğini kaydederek, “Avrupa ödülü almış ve bu büyük bir başarıya imza atmış bir kentin hemşehrisi olmaktan ve burada yaşamaktan onur duyuyorum. Başta başkanımız olmak üzere tüm Ankaralılara şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, Birlik Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Avrupa Ödüllü şehirlerin yönetici ve temsilcilerinin yer aldığı “Aile fotoğrafı” çekildi.


TOKİ


Geri Dön