29 / 04 / 2024

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 27 arttı!

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 27 arttı!

Rusya'nın Donbass operasyonunun 6. gününde sürmesi sebebiyle doğalgaz fiyatları arttı. Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün yüzde 27 artış gösterdi.



Rusya'nın Donbass operasyonunun 6. gününde sürmesi sebebiyle doğalgaz fiyatları artış gösterdi. Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören nisan vadeli kontratların fiyatı bugün itibariyle megavatsaat başına 99 Euro'dan açıldı. Açıklanan resmi verilere göre, kontratların fiyatı TSİ 20.00'de 125,5 euroya çıktı.

Avrupa da doğalgaz fiyatları yüzde 27 arttı!

Sputniknews'in aktardığına göre, Avrupa'da doğalgaz kontratları fiyatı gün içerisinde yüzde 27 artış gösterdi. Konuyla ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu fiyatlar, Rusya'nın Donbass operasyonu, Rusya'ya karşı uygulanmış olan ekonomik yaptırımlar, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) arzında azalma ve gaz tedarik kesintileri endişeleri sebebiyle artış gösterdi.

Yine konu ile ilgili olarak açıklanan detaylara göre, Avrupa Birliği ülkeleri, mevcut durumda doğalgaz ihtiyacının yüzde 40'lık kısmını Rusya'dan tedarik ediyor.

 

Rus enerji şirketi Gazprom: Avrupa'da depolarda gaz tükeniyor! 

Doğalgaz fatura desteği 2022 yattı mı? eDevlet ile 2022 doğalgaz fatura yardımı başvuru şartları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön