15 / 05 / 2024

Avrupa’nın en büyük piyasa analizcisi dolar ve euroda gerçekleşecek hamleyi açıkladı! Okumadan hareket eden pişman olur

Avrupa’nın en büyük piyasa analizcisi dolar ve euroda gerçekleşecek hamleyi açıkladı! Okumadan hareket eden pişman olur

Nordea Bank Piyasa Stratejileri Birimi Başanalisti Niels Christensen dolar ve euro ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte Christensen'in dolar ve euro için tahminleri...



FED'İN FAİZ KARARI NE OLACAK

Christensen, Fed'in likiditeyi çekmeye başladığını ve yolun devamına ilişkin de agresif faiz artırımı sinyali verdiğini anımsatarak, ECB'nin her ne kadar sıkı para politikasına geçiş işaretleri verse de Rusya-Ukrayna savaşında barış sağlanmadığı müddetçe avronun kırılgan kalmayı sürdüreceğini vurguladı.

 Avrupa’nın en büyük piyasa analizcisi dolar ve euroda gerçekleşecek hamleyi açıkladı! Okumadan hareket eden pişman olur

DOLAR İÇİN HAVA OLDUKÇA OLUMLU

Tüm gelişmeler değerlendirildiğinde mevcut ortamda doların açıkça üstünlüğü olduğuna işaret eden Christensen, şunları kaydetti:

"ABD'de hanehalklarının yükselen enflasyon karşısında keskin bir şekilde düşen satın alma gücü, ülkenin ekonomik büyümesini yavaşlatacak ve Fed'in parasal sıkılaştırma sürecini daha hızlandıracak. ECB'nin sıkılaşma döngüsüne başlaması ve Rusya-Ukrayna savaşından gelebilecek olumlu haberler, Avrupa ekonomisi ve avro için görünümü iyileştirebilir. Gelecek yıl Fed, faiz oranlarında zirveye yaklaşmış olacak ve odak noktası Fed'in ilk potansiyel faiz indiriminin zamanlamasına doğru kayacak. Bu süreçte ECB de daha yavaş bir hızda olsa da sıkılaştırma döngüsünü sürdürecek. Biz avro/dolar paritesinin bu yılı 1,10 civarında bitirmesini, 2023'te 1,16'ya doğru hareket etmesini bekliyoruz."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Mayıs 2022 tarihinde saat 22.30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 14,89 euro 15,65 altının gramı ise 891 TL değerinde. 

Memurlar yıllar sonra rahat bir nefes alacak! Yılan hikayesine dönen 3600 ek gösterge için net tarih belli oldu

Emekliler asıl bayramı bayramdan sonra yapacak! Hesaplara 3 bin lira yatacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar ve eurodaki gizli detayı deşifre etti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön