29 / 04 / 2024

Avrupa'nın en yüksek binası İzmir'de inşa edilecek!

Avrupa'nın en yüksek binası İzmir'de inşa edilecek!

Folkart, 46 katlı ikiz kulelerin ardından şimdi de 358 metre yüksekliğinde Avrupa' nın en yüksek binasını İzmir' e kazandıracak. Temelini de 2014- yılının sonbaharında atacak...




Folkart, 46 katlı ikiz kulelerin ardından şimdi de 358 metre yüksekliğinde Avrupa'nın en yüksek binasını İzmir'e kazandıracak. Temelini de 2014- yılının sonbaharında atacak.


YATIRIMLARIYLA ilgili Egeli Sabah'a özel açıklama yapan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın gözü, daha yükseklerde. Bayraklı'daki kulelerden ilkinin Şubat'ta, ikincisinin de Mayıs'ta teslim edileceğini belirten Sancak, "Sıra Avrupa'nın en yüksek binasına geldi" dedi. Kentin simgesi haline gelecek projenin maketini okuyucularımızla paylaşan Sancak, "Avrupa'nın en yüksek binası unvanını alacak projede kat sayısı 75 olacak. Yüksekliği ise 358 metre. 2014'te temelini atmış olacağız. Ayrıca 70 bin metrekarelik AVM planlıyoruz" diye konuştu. 


44 KATTA SOHBET 


Mesut Sancak ile Avrupa'nın en yüksek 5. îkiz Kuleleri olan Folkart Towers'ın en yüksek noktasında yerden 167.40 metre yükseklikte, 44. katta sohbet ettik. İzmir'de şuana kadar inşa edilen yapılar arasında en yüksek noktada gerçekleştirdiğimiz söyleşide Sancak, İzmir'e yeni yatırımlar yapacaklarını açıkladı. Folkart Towers A Kule'nin Şubat ayında sahiplerine teslim edilmeye başlanacağını, Mayıs ayında da B Kule'nin teslimini planladıklarını bildiren Sancak, İzmir'de 2006 yılında Folkart Narlıdere Projesi ile ilk yatırımlarını yaptıklarını hatırlattı. Sancak, Folkart Narlıdere Evleri, Folkart Mavişehir, Folkart Tovvers, Folkart Paşa Limanı projeleriyle İzmir'e bugüne kadar 330 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Sancak, İzmir'in simgesi haline gelecek yepyeni bir projenin henüz tam olarak bitmeyen maketini ilk kez Egeli Sabah okuyucuları ile paylaştı. Avrupa'nın en yüksek binası ünvanını alacak projenin 75 katlı, 358 metre yüksekliğe sahip olacağını ifade eden Sancak, 250 milyon dolara mal olması planlanan projenin temelini 2014 yılının sonbaharında atmayı hedeflediklerini bildirdi. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğii'nün 27 bin metrekarelik arsasının ihalesini kazandıklarını hatırlatan Sancak, Özelleştirme İdaresi'nin planına itirazlar olduğunu, itirazlar sonucunda Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi halinde arsayı almaktan vazgeçebileceklerini söyledi. Sancak, "İzmirli'yim demekle İzmirli olunmuyor. Bence gerçek İzmirli kente yatırım yapan, istihdam sağlayan, kente katkı koyandır" diye ifade etti. 


YATIRIM YAPARKEN ZORLANMADIK 


Sancak şunları söyledi: "2006 yılından bu yana İzmir'de yatırımlar yapıyoruz. Folkart Narlıdere Evleri, Folkart Mavişehir, Folkart Towers, Folkart Paşa Limanı projeleriyle İzmir'e bugüne kadar 330 milyon dolarlık inşaat sektöründe yatırım yaptık. Ayrıca Folkartm bağlı olduğu Saya Grubu'n bünyesinde Volt Elektrik Motorları Fabrikası'da Kemalpaşa'da bulunuyor. Orada 400 civarı insan çalışıyor. Yılda 100 milyon lira ciro yapıyor. Kendi sektörünün liderlerinden." İzmir'de yatırım yaparken ciddi zorluklarla karşılaşmadıklarını anlatan Sancak, "Bizim Folkart Yapı'nm merkezinin İzmir'de olması ciddi bir avantaj bizim için. Biz bu şehirden memnunuz. Ve yeni bir yatırım için çalışmalara da başladık. 2014 yılı önemli bir yıl olacak. Mevcut ikiz kulelerimiz bitecek. 2014'te birde temel atacağız. Ayrıca 70 bin metrekarelik alana sahip büyük bir AVM planlıyoruz" diye konuştu. 


Soner ÇAĞLAR/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön