20 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı zammında sorumlu kim? Bakanlıktan o isme soruşturma

Ayçiçek yağı zammında sorumlu kim? Bakanlıktan o isme soruşturma

Tarım ve Orman Bakanlığı, ayçiçek yağı fiyatlarındaki yükselişin hedefinde olan isim Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil için suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, gerekçe olarak da yağ stoğu yokmuş gibi algı oluşturulmasını gösterdi. 



Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise Büyükhelvacıgil hakkında hazırlanan suç duyurusu dilekçesi savcılığa iletti.

Yenişafak’ın haberine göre; bakanlık tarafından hazırlanan dosyada, BYSD Başkanının açıklamalarıyla ayçiçek yağı izdihamının yaşandığı market görüntüleri ve açıklama öncesi ile sonrası yağ fiyatlarını gösteren fiyat skalaları paylaşıldı. 

Ayçiçek yağı zammında sorumlu kim? Bakanlıktan o isme soruşturma 

Büyükhelvacıgil’in Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 237. maddesinde düzenlenen "Fiyatları etkileme" suçundan cezalandırılması talep edildi. TCK'nın 237. maddesi 2 sene hapis cezası öngörüyor. Fakat suça konu eylem sonucunda besin ya da malların değerlerinin artması veya eksilmesi hâlinde ise cezanın 3'te 1 oranında artırılması hüküm altına alınıyor.

TMO ayçiçek yağı fiyatını düşürünce A101, MİGROS, Carrefoursa ayçiçek yağına indirim yaptı! İşte fiyat listesi...

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…

TMO'da ayçiçek yağı 129, fasulye kg 12,20 TL! İşte 3 Nisan 2022 TMO fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön