04 / 05 / 2024

Ayçiçek yağında indirim olacak mı? Ham ayçiçek yağı fiyatındaki düşüş raflara ne zaman yansıyacak?

Ayçiçek yağında indirim olacak mı? Ham ayçiçek yağı fiyatındaki düşüş raflara ne zaman yansıyacak?

Ham ayçiçek yağının tonu uluslararası piyasalarda 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya ise indirim olarak yansıması bekleniyor. Uzmanlar 5 litrelik ayçiçek yağı için yeni bir fiyat verdi. İşte detaylar…



İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ise milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Dünyada en ufak bir fiyat artışı olduğu zaman raflara bunu yansıtanlar acilen indirimi de yansıtmak zorundadır. Bu kadar fırsatçılığa gerek yok. Madem fiyatlar artarken bunu yükseltiyorlar, indirim olduğunda neyi bekliyoruz? Fırsatçılar her fırsatı lehine çevirmek için çalışıyor. Ham madde fiyatı yükseldiği zaman ertesi gün raflara yansıtılıyor da düştüğü zaman neden bekletiyoruz? ‘Ne kadar vurgun yapabiliriz’ diye bekliyorlar.

Dünya beş yıl içinde büyük gıda sorunu yaşayacak. Ülkemiz bundan ne kadar az etkilenirse o kadar iyi. Çiftçi, köylü bütün olumsuzluklara rağmen üretim yapmaya devam ederken neden tüketicinin alım gücünün zorlandığı bu günlerde indirim hala raflara yansımadı? Kesinlikle yüzde 30’unu yansıtmak zorundalar. Fiyatı ertesi gün hemen yansıtıyorlar. Köylünün mazotunu, gübresini üstüne koyuyorlar mı koyuyorlar. Ayçiçek yağı fiyatı 150 TL’nin altına düşmek zorunda."

TMO'dan şok fiyatlar! Ayçiçek yağı, fındık, pirinç, fasulye, mercimek, nohut kaç TL? İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi!

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Migros'tan indirim rüzgarı, Ayçiçek yağı, et, un ve salçada dev kampanya! İşte 29 Haziran 2022 fiyat listesi...


Geri Dön