04 / 05 / 2024

Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta yapacağı 1000 konutun temeli atıldı

Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta yapacağı 1000 konutun temeli atıldı

Azerbaycan'ın Türkiye'deki Kahramanmaraş ilinde, toplamda 1000 konut inşa edilmesi planlanan bir proje için temel atma töreni düzenlendi.



Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Azerbaycan Bulvarı'nın yeniden inşası için Azerbaycan tarafından hazırlanan proje kapsamında 1000 konutluk mahallenin ilk yapısı olan 24 derslik Haydar Aliyev İlkokulu'nun temeli bugün atıldı.


Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta yapacağı konut projesi, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Konutların inşaatı, Azerbaycan'ın önde gelen inşaat firmalarından olan Azerbaycan MİDA Group tarafından üstleniliyor. Bugün yapılan temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev uzaktan yapılan canlı bağlantı ile katıldı. Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev'e teşekkür etti. Daha sonra da Cumhurbaşkanı'nın verdiği talimatla Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, butona bastı ve okulun temeline ilk harcı döktü.

435 FORE KAZIK ÜZERİNE YAPILIYOR!

İnşasına başlanan Haydar Aliyev İlkokulu, 3 kattan oluşacak ve içerisinde 24 derlik bulunacak. İçerisinde çok amaçlı salonundan yemekhanesine, kantininden kütüphanesine kadar sosyal alanların da yer alacağı okul, fore kazıklar üzerine inşaa ediliyor. Okulun temelinde depreme dayanıklı olması açısından 11 metre boyunda, 80 santimetre çapında 435 fore kazık kullanılacak.

Proje, Kahramanmaraş'ta sosyal konut ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu proje, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.


Geri Dön