18 / 05 / 2024

Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta yapacağı 1000 konutun temeli atıldı

Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta yapacağı 1000 konutun temeli atıldı

Azerbaycan'ın Türkiye'deki Kahramanmaraş ilinde, toplamda 1000 konut inşa edilmesi planlanan bir proje için temel atma töreni düzenlendi.



BAKAN KİRİŞÇİ: 1 YILDA TAMAMLANACAK!

Tören sonrası açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerin ardından yaraların sarılması adına dost ve kardeş ülkelerden ciddi destek gördüklerini söyleyerek bu ülkelerin başında da Azerbaycan'ın geldiğini vurguladı. Kirişçi konuşmasının devamında, "Bugün okulun temeli atıldı, okul dışında da konaklama adına insanların kendi yaşam yerleri, alışveriş yerleri, kültürel alanları, camileri gibi bütün bu donatılarıyla beraber bu bin 800 dekarlık, 180 hektarlık alan bu iş için inşallah kullanılıyor olacak. Ve burada, 1 yıllık sürede Allah izin verirse bu inşaatlar bitecek ve bu mekanları vatandaşlalarımızın kullanımına sunacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev olmak üzere Kahramanmaraş halkı ve Türk milleti adına tüm Azerbaycanlı dostlarımıza ve kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

SADIKOV: BENİM İÇİN ŞEREFTİR

Azerbaycan MİDA Başkanı Sadık Sadıkov ise daha önce olduğu gibi bundan sonra da Türk milletinin yanında yer alacaklarını söyleyerek, "Temelini attığımız ve bugün inşasına başlanacak olan Azerbaycan Mahallesi'nde Haydar Aliyev okulunun hem anaokulu hem ilkokulunun, 24 sınıftan ibaret olan okulun temelinin atılmasına katılmak benim için çok büyük bir şeref. Biz, hep Türk kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

Bakan açıkladı; 26 bin 982 geçici işçi kadroya alınıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Bakan açıkladı: Çiftçilere 4,5 milyar lira sulama desteği!


Geri Dön