28 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir’i gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız!

Aziz Kocaoğlu: İzmir’i gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ifade ederek, "İzmir’i, bu asrın değil, gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız" dedi...



Bayraklı Belediyesi tarafından yaptırılan Murat Çobanoğlu ile Osmangazi Mahallesi parkları,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı. 


Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve bu noktada iki temel prensipleri olduğunu ifade etti. 


Kentsel dönüşüm projelerinde öncelikle projenin uygulanacağı bölgede vatandaşları komşusundan, çarşısından ayırmamayı, ikinci olarak da kenti bozmadan, fazla yoğunluk yaratmadan ve bina maliyetinin haricinde oluşacak ekonomik değeri kuruşuna dokunmadan, orada yaşayanlara vermeyi ilke edindiklerini anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi: 


"Kentsel dönüşümde bu iki ilkeyle hareket ediyoruz. Her türlü çalışmamızı yapıp, engellemelere de Bayraklı Belediye Başkanımızla göğsümüzü siper ederek kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz. İzmir’i, bu asrın değil, gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız. Geçen 60 senede yokluk içerisinde kurulan bu kenti, 60 sene sonra bir daha problem olmayacak şekilde yolundan otoparkına, ibadethanelerden kent ormanlarına, büyük parklara dönüştürecek şekilde planlamamızı yapıyoruz."


Kocaoğlu, İzmir'de kent dönüşümüne en çok ihtiyacı olan bölgelerin başında Bayraklı’nın geldiğini ve bunun için gerekli çalışmaları başlattıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: 


“Biz, Başkanımızla kent dönüşümüyle ilgili mükemmel bir çalışma yaptık. Bayraklılı hemşehrilerimizin önüne koyduk. Yerel seçim sürecinde anlaşmalar biraz sıkıntıya girdi, bu doğal. Seçimin verdiği atmosferle herkes kendine göre, 'biz şöyle,  biz böyle yapacağız' diye Bayraklı sakinlerinin kafasını karıştırıyor. Seçimden hemen sonra bu çalışmalarımıza yoğun bir şekilde hız vereceğiz."


- "Kent Koleji" kurulacak 


İstihdam sorununu aşılması noktasında da projeler hazırladıklarını bu kapsamda "düz lise" olarak adlandırılan akademik liselerden mezunlara meslek eğitimi vermek üzere "Kent Koleji" kuracaklarını belirten Kocaoğlu, "Kent Koleji’nin ihalesini yaptık. Eski DGM binasında projemizi hayata geçiriyoruz. Burada meslek sahibi olmayan düz lise mezunu gençlerimizin turizm, hizmet sektöründe, sanayide değerlendirilmesini sağlayacağız. Özel sektörle birlikte onlara pratik de yaptırarak sektörde ihtiyaç olan elemanı yetiştirip, nitelikli eleman haline getirip iş bulma olanağını sağlayacağız" diye konuştu. 


- İzmirlilik tartışmaları 


Aziz Kocaoğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılıdırım'ın AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesiyle gündeme gelen "İzmirlilik" tartışmalarına da değinerek, "Ben İzmir'e 1968 senesinde geldim. 45 yıldır İzmir’deyim. Ben hiçbir zaman 'İzmir doğumluyum' demedim ama İzmirliyim. Burada 2 çocuk büyüttüm, ticaret yaptım. 45 yıldır bütün dostlarım, her şeyim burada. Ben İzmirliyim" ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön