28 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu:Uzundere ve Örnekköy arazilerini bize devredin 25 bin kişilik stat yapalım!

Aziz Kocaoğlu:Uzundere ve Örnekköy arazilerini bize devredin 25 bin kişilik stat yapalım!

Aziz Kocaoğlu, 15'er bin kişilik statların kapasite açısından yetersiz olduğunu belirterek Uzundere ve Örnekköy'deki arazilerin kendilerine tahsis edilmesi durumunda 25'er bin kişilik iki stadı da yapmaya hazır olduklarını belirtti.




Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu: "Uzundere Örnekköy'deki arazilerin tahsis edilmesi durumunda iki spor kompleksini yapmaya hazırız" dedi


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'de  TOKİ  tarafından yaptırılması öngörülen 15'er bin kişilik statların kapasite açısından yetersiz olduğunu belirterek Uzundere ve Örnekköy'deki arazilerin kendilerine tahsis edilmesi durumunda 25'er bin kişilik iki stadı da içeren spor komplekslerini yapmaya hazır olduklarını belirtti. Tarihi Asansör Restoran'da kentteki spor kulüplerinin başkanlanyla biraraya gelen Kocaoğlu, tesis alt yapısı için yeni Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a ilettiği talebi paylaştı. Gençlik ve Spor Kulübü'nün TOKİ aracılığıyla oıtaya attığı Karşıyaka ve Göztepe statlarının bulunduğu alanlara 15'erbin kişilik iki stat yapılması şeklindeki bir çözümün yeterli olmadığını söyledi. 


Bu tercihin, planlama ve trafik yoğunluğu açısından da ciddi sakıncalar içerdiğine dikkat çeken Kocaoğlu, kendilerine yer gösterilmesi durumunda sosyal tesisleri, antrenman sahalan, spor salonu, tenis kortlan, açık hava voleybol ve basketbol sahaları, yüzme havuzu, donatı alanlan ve 25 bin seyirci kapasiteli stadıyla iki ayn kompleksin yapımını üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti. 


Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Güzelyalı ve Karşıyaka'nın merkezini yeni statlarla daha fazla sıkıştırmak yerine Ömekköy ve Uzundere'deki arazilerin tahsis edilmesi halinde iki spor kompleksini yapmaya hazınz. Gürsel Aksel Stadı'mn yerine Uzundeıe Toplu Konutları'nın çevresindeki Hazine arazileri üzerinde bir planlama çalışması yapılabilir. Karşıyaka Stadı yerine de mülkiyeti bakanlıkta kalmak şallıyla Örnekköy'deki 75 dönümlük alana en az 25 bin kişilik bir stat yapmak istiyoruz. Tek talebimiz, tamamen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla yapacağımız bu tesis için arazinin bize devredilmesidır."


Son Dakika


Geri Dön