12 / 05 / 2024

Uzundere ve Örnekköy arazileri

Uzundere ve Örnekköy arazileri

Aziz Kocaoğlu, 15'er bin kişilik statların kapasite açısından yetersiz olduğunu belirterek Uzundere ve Örnekköy'deki arazilerin kendilerine tahsis edilmesi durumunda 25'er bin kişilik iki stadı da yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Örnekköy kentsel dönüşümde kriz: Ödemeler yapıldı ama evler tamamlanmadı, şimdi yeni ödeme isteniyor!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm 4. Etap'ta teslim ve ek ödeme krizi yaşanıyor. Mağdurlar evlerinin söz verildiği tarihte teslim edilmediği gibi kendilerinden peş peşe ek ödeme istendiğini belirtti. İşte ayrıntılar..

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Beykoz Örnekköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Örnekköy Mahallesi, 121 ada 13 parsel ve kadastral yolun üzerinde Eğitim Alanı yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli 13 Mart'ta atılıyor!

Kentsel dönüşüm projeleriyle hem riskli konutlarda oturanların sağlıklı yapılarda oturmasını sağlayan hem de yaşanabilir kentsel alanlar inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de 170 konut ve 20 iş yerini kapsayan 2. etap için temel atmaya hazırlanıyor.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi için üçüncü ve dördüncü etapların imzaları atıldı.

İzmir Örnekköy’de kentsel dönüşüm için iki ihale birden!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleri doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. Büyükşehir, Örnekköy’de birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin inşaatını tamamlayan ve hak sahiplerine önümüzdeki günlerde teslim etmeyi amaçlıyor.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Örnekköy'de kentsel dönüşümün ilk etabı hızlı başladı!

İzmir’in farklı noktalarında kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren, Uzundere bölgesinde ilk konutları hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’deki ilk etabın da bodrum ve zemin katlarını tamamladı.

İzmir'de dönüşüm hedefi 40 bin konut!

EBSO Meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, halen Uzundere ve Örnekköy'de 1500 civarında daire ve iş yerinin dönüşümünü sürdürdüklerini belirterek, "İlk hedefimiz 35 bin ile 40 bin adet arasında konut  üretmek" dedi.

Örnekköy'de kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı farklı noktalarda kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’deki iki etabın ardından Örnekköy’de de ilk temeli attı.

Uzundere ve Örnekköy arazileri Haberi

Uzundere ve Örnekköy arazileri


Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu: "Uzundere Örnekköy'deki arazilerin tahsis edilmesi durumunda iki spor kompleksini yapmaya hazırız" dedi


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'de TOKİ tarafından yaptırılması öngörülen 15'er bin kişilik statların kapasite açısından yetersiz olduğunu belirterek Uzundere ve Örnekköy'deki arazilerin kendilerine tahsis edilmesi durumunda 25'er bin kişilik iki stadı da içeren spor komplekslerini yapmaya hazır olduklarını belirtti. Tarihi Asansör Restoran'da kentteki spor kulüplerinin başkanlanyla biraraya gelen Kocaoğlu, tesis alt yapısı için yeni Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a ilettiği talebi paylaştı. Gençlik ve Spor Kulübü'nün TOKİ aracılığıyla oıtaya attığı Karşıyaka ve Göztepe statlarının bulunduğu alanlara 15'erbin kişilik iki stat yapılması şeklindeki bir çözümün yeterli olmadığını söyledi. 


Bu tercihin, planlama ve trafik yoğunluğu açısından da ciddi sakıncalar içerdiğine dikkat çeken Kocaoğlu,...