04 / 05 / 2024

Aziz Torun: Yasal düzenlemelere adapte olmalıyız!

Aziz Torun: Yasal düzenlemelere adapte olmalıyız!

Gayrimenkul sektörünün büyük bir yasal düzenleme sürecine girdiğinin altını çizen GYODER Başkanı Aziz Torun, büyük bir büyüme sürecine girdik bu yolda kaza yapmamak için yasal düzenlemelere adapte olmalıyız dedi...



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi 13 GYODER Başkanı Aziz Torun'un açılış konuşması ile start aldı. Gayrimenkulün Türkiye için önemli bir zenginlik olduğunu belirten Torun, bu zenginliği fırsata çevirmeliyiz dedi.


Diğer ülkelerin petrolü varsa bizim de gayrimenkulümüz var diyen Torun, gayrimenkulu ihraç ederek önemli oranda döviz elde edebiliriz diye konuştu. 


Aziz Torun: Yasal düzenlemelere adapte olmalıyız!


Yasal düzenlemelere adapte olmalıyız

Sektörün hızlı bir yasal düzenleme sürecine girdiğinin altını çizen Torun, "İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biridir. Önemli değişim ve gelişim göstererek bugünlere geldi. Krizlerin patlak verdiği, faiz oranlarının yüksek olduğu dönemlerde gayrimenkul yatırımı çok cazip değildi. Şimdi büyük bir gelişme sürecine girdik. Bu yolda bir kaza olmaması için eğitim çalışmalarına ve yasal düzenlemelere kendimizi ve sektörü adapte etmeliyiz" dedi.


Marka şehirler

Bugün kadar sektörde sadece inşaat yapımı ile öne çıktık diyen Torun, artık yeniliğe ve inovasona önem vermeliyiz. Marka şehirler yapmalıyız şeklinde konuştu. Torun, "Birçok şehirler marka değeri ile öne çıkıyor. Biz de şehirlerimizi marka şehir yapmalıyız. Amerikanın marka değeği 1 trilyon dolar, Çin'in 6 trilyon dolar, Türkiye'in ise 688 milyar dolar. Marka değeri olarak 18.sıradayız ama gelecekte önemli bir yere yükseleceğiz" dedi.


Türk toprakları yabancıya satılmıyor, endişeye gerek yok

10 ay içinde yabancıya 21 bin mülk satıldığını açıklayan Torun, "Toplam satışın içinde yabancı oranı yüzde 2'den yüzde 6'ıya çıktı. Bunun desteklenmesi lazım. Artık hiç bir ürün rekabetsiz değil. Bu bir gayrimenkulde olsa bu yabancılara tanıtılmalı. Ayrıca yaptığımız anket sonucuna göre Türk halkı yabancıya satışı desteklemiyor. Bunu Türk topraklarının yabancıya satılması olarak görüyor. Endişeye gerek yok böyle bir şey yok" ifadesinde bulundu.


Aziz Torun: Yasal düzenlemelere adapte olmalıyız!


Önemli bir döviz girdisi

Gayrimenku sektörünün son 11 yılda kamu ve özel yatırımlarla birlikte büyük ivme kazandığının altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Gayrimenkul sektörü tüm dünyada oldukça önemli bir sektör. Türkiye'de ve dünyadan en büyük krizlerden her zaman gayrimenkul sektörü sayesinde çıkılmıştır. Sektör döviz girdisi bakımından da oldukça önemli" dedi.


Şengül Kırmızıtaş/Emlakkulisi.com


Geri Dön