04 / 05 / 2024

Ba-Tur Turizm, 7 yılda sektöre yaklaşık 4.5 milyon euro yatırım gerçekleştirdi!

 Ba-Tur Turizm, 7 yılda sektöre yaklaşık 4.5 milyon euro yatırım gerçekleştirdi!

Anamur ve Alanya’da büyümeyi tercih eden gruplardan biri Ba-Tur Turizm. Her şey dahil konseptli otellerinin yanı sıra grup, 3-4 yıldızlı tesislerde gençlik ve çocuk kampları da işletiyor



 Ba-Tur Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Khudaverdi Mammadov, ‘'Bulundukları bölgelerin şehir merkezlerine ulaşımları daha kolay olduğundan bu otellerde konaklayanlar rahatça aynı bölgenin tarihi ve coğrafi güzelliklerini ziyaret etme şansını yakalıyor” diyor. 


Ba-Tur'dan kısaca bahsedebilir misiniz?


Ba-Tur Turizm, 1992 yılında kuruldu. 20 yıldır Anamur ve Alanya’da otelcilik başta olmak üzere farklı turizm faaliyetleri yürütüyoruz. 2004 yılından bu yana hızlı bir büyüme trendi içindeyiz. 2005’te, bunun sonucu olarak, sektörün güçlü seyahat acentalarından Mediser Turizm'i bünyemize kattık. Kendi mülkümüz olanların yanı sıra kiralık otellerle birlikte toplam yatak kapasitemiz 2 binin üzerinde. Otellerimizin konsepli her şey dahil. Müşteri kitlemiz ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan ve BDT ülkelerinden gelen konuklardan oluşuyor. Otellerin dışında, bölgemizde kiraladığımız 3-4 yıldızlı tesislerde gençlik ve çocuk kampları da kuruyoruz.


Ne kadar yatırım yaptınız?


Son 7 yılda sektöre yaklaşık 4.5 milyon euro yatırım gerçekleştirdik. Özellikle Alanya’ya yatırımlarımızın artarak devam edeceğini söyleyebilirim. Sektörde büyümeyi ve turizme yeni soluklar sunmayı hedefliyoruz. Gençlik ve çocuk kampımızı tercih eden genç sayımız hızla artıyor. Şirketimizin büyümesiyle bölgemize sağladığımız istihdam gücü artarken, tarım, taşıma ve ulaşım gibi diğer yan sektörlere ekonomik katkı sağlıyoruz.


Yatırım için neden bu bölgeyi seçtiniz?


Alanya bölgesi turizmin gelişen yüzü. Yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan Gazipaşa Havalimanı ile bölgenin daha da canlanacığını öngörüyoruz. Ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte Alanya’yı tercih eden turist sayısı da katlanacak.


Eurobank Tekfen'den nasıl destek aldınız?


Otellerimizi satın alırken ya da kiralarken ihtiyaç duyduğumuz kredi sürecinde Eurobank Tekfen’in hizmetlerinden faydalandık. Turizmin sezonluk olması nedeniyle zaman zaman karşılaştığımız nakit ihtiyaçlarımızda da Eurobank Tekfen, tüm KOB’lerin yanında olduğu gibi bizlere de destek sağlıyor. Müşteri memnuniyeti ilkeleri, banka işlemleri takibindeki hızları, ihtiyacımız olduğu anda yanımızda oldukları hissini vermeleri nedeniyle Eurobank Tekfen’le güzel bir işbirliği gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz.


3-4 yıldızlı otel yatırımları artacak mı?


Turizme farklı soluk getiren bu yatırımların ilerleyen yıllarda da büyüdüğüne tanık olacağız. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında, doğa ve şehirle iç içe olan küçük otel yatırımları önümüzdeki yıllara damgasını vuracak.


Bu otellerin sunduğu avantalar neler?


Söz konusu tesisler, beşeri ilişkilerin daha yoğun oranla konaklayanlara huzur ve sakinlik açısından kendilerini evlerindeymiş gibi hissettikleri mekanlar. Ayrıca, bulundukları bölgenin şehir merkezlerine ulaşımlarıda genellikle daha kolay olduğundan sıkça tercih ediliyor. Böylece otelde konaklayanlar rahatça aynı bölgenin tarihi ve coğrafi güzelliklerini ziyaret etme şansı yakalıyor.




Geri Dön