27 / 04 / 2024

Bağcılar'da bir yılda 4 bin 500 konutun kentsel dönüşüm süreci başlatılacak!

Bağcılar'da bir yılda 4 bin 500 konutun kentsel dönüşüm süreci başlatılacak!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bağcılar'da bir sene içinde tam 4 bin 500 konutun dönüşüm sürecinin başlatılması planlanıyor.



İstanbul Bağcılar'da bir sene içinde tam 4 bin 500 konutun dönüşüm sürecinin başlatılması planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar'da hayata geçirilecek olan dönüşümler için 2011'de Kentsel Tasarım Müdürlüğünü kurduklarını, dönüşümün sağlandığı binalarda belediyenin rolünün önemli olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Bağcılar'daki yaklaşık olarak 250 bin bağımsız bölümün yüzde 70'lik kısmının 1999 yılı öncesi inşa edildiğine değinen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir dolayısıyla yüzde 70 riskli yapı mevcut olduğunu kaydetti. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda Bağcılar'daki pek çok yerde vatandaşların hesaplamaları ve ölçümlemelerin yapılmasının dışında projelendirilme boyutuna varana kadar belediye olarak teknik hizmet verdiklerini kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar sakinlerinin müteahhitlerle hukuki anlaşma sürecinde kendilerinden teknik hizmet aldığını da kaydetti.

Bağcılar'ın hızlı bir biçimde dönüşmesi amacıyla hız kesmeden çalıştıklarını, toplamda 250 bin yapı stokunun yaklaşık 70 bininin depreme dayanıklı olduğunu kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Yani 70 bini deprem sonrası inşa edilmiş, yapı denetimine tabi olmuş yapılardan meydana gelmekte. Geri kalan 180 bini için ise riskli yapı diyebiliriz." dedi.

Bağcılar da bir yılda 4 bin 500 konutun kentsel dönüşüm süreci başlatılacak!

Açıklamasında özellikle son bir senede 1500 civarında konutun yıkıldığına da değinen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Yine toplamda 1.500 civarında konutun yıkım kararının alınıp yıkılacağını, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'yla da 1.500 konutun daha dönüşeceğini kaydedersek toplamda da 4 bin 500 konutluk bir dönüşümü Bağcılar ilçesinin sınırları içerisinde bir senelik süre içerisinde başlatmış oluyoruz. TOplamda 3 sitede çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çok önemli destekleri söz konusu. Demircan Sitesi'nde, Ece Sitesi'nde, Aspir Uşaklar Sitesi'nde. Şu anda teknik prosedürlerle ilgili pek çok boyutu aştık. Artık yakın zamanda vatandaşların inşa süreçlerinin başlayacağını ifade edebiliriz." dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir yaptığı açıklamada Göztepe'deki riskli alanda bulunan binaların pek çoğunun malikleriyle görüşmeye başladıklarını kaydederek Bağlar Mahallesi'ndeki Yeşilyuvam Sitesi'nde de gerekli çoğunluğu yakaladıktan sonra dönüşüm sürecini başlatacaklarını kaydetti.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 10 bine yakın başvuru

Yaptığı açıklamalarda son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde binaların güçlü olmasının dışında aynı zamanda bir kent kimliği kazanmasının da önemli olduğunu kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar ilçesinin parkları, bahçeleri, sosyal alanları, kültürel alanlarıyla ön plana çıkmasını istediklerine değindi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ayrıca toplamda 8 metro hattının geçtiği ilçenin ulaşımdaki avantajına değinerek, kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na Bağcılar ilçesinde 10 bine yakın başvurunu yapıldığına değinen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, bina bazında mega kent İstanbul'da en çok müracaat yapılan ilçe olduklarını sözlerine ekledi.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut da proje geliştirecek!

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Maltepe'deki Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı!


Geri Dön