22 / 11 / 2024
fuzul

Bağcılar'da depreme dayanıklı evler inşa ediliyor!

Bağcılar'da depreme dayanıklı evler inşa ediliyor!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, topluma deprem bilincinin aşılanması için dernek ve STK’ların da katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile artık dayanıklı konutlar inşa ettiklerini söyledi.




Bağcılar’da, afete hazırlık ve tedbir amaçlı bir tatbikat düzenlendi. Afet Bilinci Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatı Bağcılar Meydanı’nı dolduran kalabalık tarafından heyecanla izlenirken, tahliye sırasında mahsur kalanları kurtaran ekipler alkışlandı.


Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi, AFAD (Afet Acil Durum Başkanlığı), İstanbul İtfaiyesi ve YARKUR’un ortaklaşa düzenlediği Afet Bilinci Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatı Bağcılar halkını heyecanlandırdı.


Programın açılışında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, insanların afete karşı normal yaşantılarında mutlaka hazırlık yapmaları ve tedbir almaları gerektiğini anlattı. Çakır, “Hayat her zaman güzel geçmeyebilir. Sıkıntılı günlerde güvendiğiniz sırtınızı yasladığınız kişi ve kurumlar olmayabilir. Bu her türlü hadise şekliyle kendini gösterebilir. Deprem ve sel gibi afetler olabilir veya yangın olabilir. Hayatta iyilikler ve sıkıntılar zorluklar iç içe geçmiştir. Zor günlerde hayatta durmayı bilmeliyiz” diye konuştu. 


“KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE DEPREME DAYANIKLI EVLER İNŞA EDİYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, topluma deprem bilincinin aşılanması için dernek ve STK’ların da katkı sağlaması gerektiğini belirtti.  Yapılan tatbikatların insanların bilgilenmesi ve bilinçlenmesine katkı sağladığını belirten Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile artık dayanıklı konutlar inşa ettiklerini söyledi. Bu amaçla Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü kurduklarını ifade eden Çağırıcı, “Binaların dönüşümü ve yenilenmesi çalışmalarına herkes yardımcı olmak zorundadır.” dedi.


“ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ ANLATTI”

Afete hazırlık konusunda uyarılarda bulunan İstanbul Afet, Acil ve Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Küçük ise her evde mutlaka ilk yardım malzemeleri olması gerektiğini anlattı. İstanbul İtfaiyesi’nden Ferhat Çivrilli de 117 istasyon, 757 araç ve 4 bin personel ile afetlere karşı mücadele verdiklerini belirtti. Depreme hazırlık kapsamında yapılması gerekenleri anlatan Çivrilli, şöyle konuştu: ”Toplumun eğitimi konusunda çalışmalar yapılmalı. Ev, okul, işyeri ve topluma açık alanlarda deprem senaryoları hazırlanıp belirli aralıklarla tatbikat yapılmalı. İnsanlara yardım ve kurtarma eğitimi verilmeli. Resmi ve özel kurumlar ile tüm mahallelerde itfaiye gönüllüleri çalışma prensibiyle hizmet vermeli. Devrilmemesi için mobilyaları duvara ve zemine sabitleyelim. Aksesuar malzemeler, elektrikli aletler ve ısıtıcılar uyumadan önce mutlaka prizden çıkarılmalıdır. Elektrik sigortasının yerini bilmeliyiz.” YARKUR (Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği) Başkanı Göksel Çevirgen de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.


“YANGIN TATBİKATI HEYECANLANDIRDI”

Konuşmalardan sonra yangın tatbikatı başlatılarak, İtfaiye erleri kısa sürede binayı saran alevler sırasında yardım isteyenlere ulaşmak için harekete geçti. Süratle yangın merpeni pencerelere ulaştırıldı. İtfaiye ekipleri, yaralıları merpenli araç ve sedye yardımıyla tahliye etti. Kurtarılan yaralılar ambulanslara alınarak ilk müdahale yapıldı. Tatbikatı heyecanla izleyen ilçe sakinleri itfaiye erleri ile kurtarma ve sağlık ekiplerini alkışladı. Programda ayrıca davetliler İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yaptırdığı duaya  ‘amin’ dedi. Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün yanı sıra muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 


Yenigün



Geri Dön