01 / 05 / 2024

Bağcılar konut sektörü

Bağcılar konut sektörü

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, topluma deprem bilincinin aşılanması için dernek ve STK’ların da katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile artık dayanıklı konutlar inşa ettiklerini söyledi.

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

Bağcılar Belediyesi konut imarlı arsa satacak! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

İstanbul İli Bağcılar Belediye Başkanlığı, Bağcılar'da yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 9 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektörü 2022'ye zamlarla başlayacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in 'Konut piyasası Türk Lirası sayesinde rekor kırdı' başlıklı yazısı...

Konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, konut sektörünü 2022'de nelerin beklediğine de değindi.

Bağcılar'da kaldırım çöktü, iki bina tahliye edildi!

Bağcılar'da bir sokaktaki kaldırımda henüz bilinmeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı göçüğün yaşandığı kaldırımdaki iki binayı tahliye etti.

Bağcılar konut sektörü Haberi

Bağcılar konut sektörü

Bağcılar’da, afete hazırlık ve tedbir amaçlı bir tatbikat düzenlendi. Afet Bilinci Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatı Bağcılar Meydanı’nı dolduran kalabalık tarafından heyecanla izlenirken, tahliye sırasında mahsur kalanları kurtaran ekipler alkışlandı.


Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi, AFAD (Afet Acil Durum Başkanlığı), İstanbul İtfaiyesi ve YARKUR’un ortaklaşa düzenlediği Afet Bilinci Yangın Söndürme ve Kurtarma Tatbikatı Bağcılar halkını heyecanlandırdı.


Programın açılışında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, insanların afete karşı normal yaşantılarında mutlaka hazırlık yapmaları ve tedbir almaları gerektiğini anlattı. Çakır, “Hayat her zaman güzel geçmeyebilir. Sıkıntılı günlerde güvendiğiniz sırtınızı yasladığınız kişi ve kurumlar olmayabilir. Bu her türlü hadise şekliyle kendini gösterebilir. Deprem ve sel gibi afetler olabilir veya yangın olabilir. Hayatta iyilikler ve sıkıntılar zorluklar iç içe geçmiştir. Zor günlerde hayatta durmayı bilmeliyiz”...