29 / 04 / 2024

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi

Singapur'a gönderilen Arifoğlu markasına ait üç çeşit baharatta kanserojen renklendirici madde bulunması şok etkisi yarattı. Skandal üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi. Firma ve ürünlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini belirten Bakanlık, kritik bir bilgi daha verdi.



Arifoğlu markası altında Türkiye'den Singapur'a gönderilen üç çeşit baharat ürününde sağlığı tehdit eden kanserojen renklendirici katkı maddesi tespit edilmiş ve söz konusu ürünler Singapur'da toplatılmaya başlatılmıştı. Bu skandal gelişmenin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi, konuyla ilgili açıklama yapıldı.

"SİNGAPUR’A İHRACAT BAŞVURUSU YOK"

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldığını ve incelemede söz konusu firmanın, ülkemizden Singapur'a direkt bir ihracat başvurusu bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi

Bakanlıktan yapılan açıklamanın devamında, skandal durumla ilgili, Singapur yetkili otoritesi tarafından, Türkiye'ye henüz resmi bir bildirimde bulunulmadığı ancak söz konusu haberlerin bakanlık tarafından ihbar kabul edildiği ifade edildi. Bakanlık, firma ve ürünlerine yönelik başlatılan denetimlerin ülke genelinde devam ettiğini de duyurdu.

 


Geri Dön