29 / 04 / 2024

Bahçeşehir Üniversitesi Batum'da kampüs açtı!

Bahçeşehir Üniversitesi Batum'da kampüs açtı!

Bahçeşehir Üniversitesi ABD ve Almanya'nın ardından Gürcistan'da BAU International Universty Batumi'yi açtı. İlk yıl yurtdışından öğrenci kabul edecek, gelecek yıldan itibaren Gürcistan'dan da öğrencilere kapılarını açacak.



Bahçeşehir Üniversitesi 2014'te ABD'de kurduğu BAU International Universty Wahington D.C ve Almanya'da açtığı BAU International Berlin University Of Applied Sciences'ın ardından Gürcistan'da BAU International Universty Batumi'yi açtı.


Üniversitenin açılış törenine AU Global Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Üniversitenin Batum yerleşkesi Rektörü İsmet Dindar, Acara Özerk Cumhuriyeti (AÖC) Hükümet Başkanı Archil Khabadze, AÖC Sağlık ve Güvenlik Başkanı Nugzar Surmanidze, Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakov, T.C Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan yaptı.


2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk tıp öğrencilerini alacak üniversite ilk yıl yurtdışından öğrenci kabul edecek, gelecek yıldan itibaren Gürcistan'dan da öğrencilere kapılarını açacak. Üniversitenin yanı sıra hastane kompleksini de içerisinde bulunduran BAU International University Batumi için 50 milyon dolarllık yatırım yapıldı. 300 öğrenci kapasitesine sahip üniversiteye ilk yıl 50 öğrenci alınacak. İlerleyen dönemde ise Gürcistan'a yapılacak yeni yatırımlarla birlikte sağlık bilimleri, diş hekimliği ve turizm alanlarında da fakülteler açılacak. Üniversitenin açılış töreninde konuşan Enver Yücel, şunları da söyledi: "Batum'da Gürcistan yasalarına göre diploma veren bağımsız üniversite kurarak uluslararası alandaki yatırımlarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu Türkiye'nin vizyonunu, gücünü, bir Türk girişimcisinin cesaretini tüm dünyaya duyurmaktır."


Milliyet


Geri Dön