17 / 05 / 2024

Bakan Bilgin’den çok önemli ‘asgari ücrete zam’ açıklaması!

Bakan Bilgin’den çok önemli ‘asgari ücrete zam’ açıklaması!

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücrete ek zam konusunda çok önemli bir son dakika açıklaması geldi. Konuyla ilgili bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin merak ettiği “asgari ücrete ek zam gelecek mi?” sorusunu yan



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da zaten bunu şartlı söylediğinin altını çizen Bilgin, enflasyonun şu an için yükselmediğini, tam tersi düştüğünü vurgulayarak, düşmeye de devam edeceğini söyledi.

Bunun Merkez Bankası enflasyon hedeflerinde de ortaya konulduğunu hatırlatan Bilgin, 2023 sonu itibariyle yüzde 30’un altında yüzde 20’lerde bir enflasyonla karşılaşacağını vurguladı.

Bakan Bilgin’den çok önemli ‘asgari ücrete zam’ açıklaması!

“ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLAĞANÜSTÜ ŞARTLARDA DÜŞÜNÜLEBİLİR”

Enflasyondaki bu gerilemeden dolayı, asgari asgari ücrete ara zam gelmeyeceğinin altını çizen Bilgin “Eğer olağanüstü bir durum yaşanırsa ek zam düşünülebilir" diye konuştu.

“Böyle bir zammın gerekmeyeceğini düşünüyorum” diyen Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da zaten bunu, ‘olağanüstü bir durum ortaya çıkarsa’ şeklinde şartlı söylediğini belirterek, “Türkiye’de enflasyonun yüzde 20’lere gerilediği ortamda asgari ücrete yapılan yüzde 50’nin üzerindeki artış asgari ücretlilerin korunmasını sağlayacak ve nispi bir onların ekonomik durumlarında denge sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön