02 / 05 / 2024

Bakan Bilgin’den çok önemli ‘asgari ücrete zam’ açıklaması!

Bakan Bilgin’den çok önemli ‘asgari ücrete zam’ açıklaması!

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücrete ek zam konusunda çok önemli bir son dakika açıklaması geldi. Konuyla ilgili bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin merak ettiği “asgari ücrete ek zam gelecek mi?” sorusunu yan



Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi henüz zamlı maaşlarını almamışken, yeni bir ek zam beklentisi konuşulmaya başlandı. Peki asgari ücrete yeni bir ek zam söz konusu mu? İşte bu sorunun yanıtını en yetkili ağız olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi.

Türkiye’de milyonlarca çalışanın son günlerde konuştuğu asgari ücrete ek zam konusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e soruldu.

Bakan Bilgin’den çok önemli ‘asgari ücrete zam’ açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündemdeki konulara ilişkin A Haber yayınında önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Bilgin, geçtiğimiz sene brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500 TL olarak uygulanan asgari ücretin 2023 senesi için yapılan 54,66'lık zamla brüt 10 bin 8 liraya, net 8 bin 500 liraya çıktığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni asgari ücret açıklandığında enflasyonun tekrar yükselmesi durumunda ikinci bir zam yapılabileceğini söylediğini de hatırlatan Bilgin, şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön