10 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den kamu işçilerinin zammına ilişkin son dakika açıklaması!

Bakan Bilgin'den kamu işçilerinin zammına ilişkin son dakika açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücret artışı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...



Bakan Vedat Bilgin, toplu sözleşmenin demokratik sistemin en önemli müesseselerinden olduğunun altını çizdi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türk demokrasisinin gelişmesi konusunda sosyal politika alanında kendilerine verdiği bütün görev ve düzenlemelerin, Türkiye'de demokratik sistemin toplumsal temellerinin sağlamlaşması konusunda önemli adım özelliğinde olduğuna vurgu yaptı. 

Bakan Bilgin, söz konusu açıklamasında bugün de yaklaşık 700 bini aşkın kamu işçisi için sürdürülen toplu sözleşme ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, verdiği katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti. 

Bakan Bilgin den kamu işçilerinin zammına ilişkin son dakika açıklaması!

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da kritik bir toplu sözleşme sürecini barışçıl bir anlayışla bitirdiklerini dile getirerek, "Tarafların birbirini anlaması, sosyal diyalog mekanizmalarının en ince ayrıntısına kadar kullanılmasıyla önemli bir aşamayı geride bıraktık" değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, toplu iş sözleşmesi sürecindeki katkıları için TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri adına teşekkürlerini ileten Arslan, gelinen bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emek ve işçi hareketi ile Türkiye'deki çalışanların sorunlarının çözümü konusundaki kararlılığını bir defa daha ortaya koyulduğunun altını çizdi. 

Bakan Bilgin den kamu işçilerinin zammına ilişkin son dakika açıklaması!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, toplu iş sözleşmesi için "700 bine yakın işçinin çoluk çocuğuyla 3 milyonluk bir aileyi ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle görüşmelere 1,5 ay ara verildiğini hatırlatan Ergün Atalay, "Sayın Cumhurbaşkanım ben işçiyim, hayata işçi olarak başladım. Sayın Cumhurbaşkanım siz ülkeyi idare ediyorsunuz. Ben ve Mahmut Bey'in görevi de temsil ettiğimiz insanların hukuklarını, çıkarlarını korumak" ifadelerini kullandı ve bugüne kadar bulunduğu yerlerde bunu yapmaya gayret ettiğine dikkat çekti.

700 bin kamu işçisinin taban ücreti 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı ise yüzde 45 oldu!

Sosyal yardımlara zam yapılacak mı? 65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç TL? Bu rakamları kaçırmayın!

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

 


Geri Dön