25 / 05 / 2024

Bakan Bolat tek tek açıkladı: Emlakta köpük kalktı, araba fiyatları normalleşiyor! 

Bakan Bolat tek tek açıkladı: Emlakta köpük kalktı, araba fiyatları normalleşiyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı bir televizyon programında konut, gıda, perakende ve otomobil sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Konut, gıda, perakende ve otomobil sektörlerindeki son durum sık sık hükümet tarafından yapılan açıklamalarla aktarılıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı bir televizyon programında önemli son dakika açıklamalarında bulundu. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı açıklamasında, fahiş fiyatla mücadele için hükümetin en önemli hedeflerinin başında enflasyon ve deprem bölgeleri olduğuna dikkat çekti. 

Bakan Bolat tek tek açıkladı: Emlakta köpük kalktı, araba fiyatları normalleşiyor! 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Ömer Bolat, "Enflasyonla mücadele topyekûn bir mücadele, Ticaret Bakanlığı olarak fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimlerde bulunmak bizim görevimiz" ifadelerini kullandı. 

Bolat, yaptığı indirim çağrılarının ardından, perakende ve gıda sektöründe olumlu yanıtlar aldıklarının altını çizerek, "Çeşitli kampanyalar açıklandı. Fiyatları izliyoruz, önceki fiyatı ve kampanya sonrası fiyatları kontrol ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Bolat, iş dünyası kuruluşları, sektörel dernek ve kuruluşlar, federasyonlar, gıda, mobilya, giyim ve perakende zincirlerinde indirim çağrısına olumlu yanıtlar verildiğinin altını çizdi. 

Bakan Bolat tek tek açıkladı: Emlakta köpük kalktı, araba fiyatları normalleşiyor! 

OTOMOBİLDE NORMALLEŞMEYİ SAĞLADIK, EMLAKTA KÖPÜK KALKTI 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe de alınan tedbirlerle büyük oranda normalleşmenin sağlandığını belirtti. 

Bakan Bolat, sık sık gündeme gelen konutta fahiş fiyatlar ile ilgili de "Emlak sektöründe de köpüğün kalkmasını sağladık" açıklamasında bulundu. 

Bolat, söz konusu açıklamasında "Otomotiv sektöründe aldığımız tedbirlerle, denetimlerle kesilen cezalarla sektörde normalleşmeyi sağladıktan sonra emlak sektöründe de benzer uygulamalara girdik" diye konuştu. 

Otomobil satışlarının ise birinci elde 96 bin şeklinde olduğunu aktaran Bolar, ikinci el satışlarda da canlılık olduğuna dikkat çekti. 

"İlan siteleriyle ilgili adımlar attık. Piyasayı şişirme amacıyla manipülatif şekilde ilan girenlere karşı ilan yayınlamama şartı getirdik" ifadelerine yer veren Bakan Bolat, 1 Kasım tarihinde yönetmeliğin yürürlüğe alınacağını belirtti. 

Bakan Bolat tek tek açıkladı: Emlakta köpük kalktı, araba fiyatları normalleşiyor! 

İNDİRİMLER DEVAM EDECEK

Hürriyet Gazetesi'nin aktardığına göre, Ömer Bolat, açıklamasının devamında marketlerde indirimin süreceğine dikkat çekerek "Enflasyon sayesinde yüksek karlar elde ediyoruz zannının yanlış olduğunu fark ettiler. Bu yanlış düşüncenin sonu olmadığını onlar da gördü ve sürümden kazanmaya başladılar" diye konuştu. 

Bolat, açıklamasında "İnşaat malzemeleriyle ilgili sektörlerde 3 ay kadar fiyat artırmama taahhüdü alınmıştı. 105 milyar doları 3 sene içinde bulup 11 vilayeti bir an önce yaşanabilir kentler haline getirmemiz gerek" dedi ve beş, altı şehirde de yıkılacak çok bina olduğunun altını çizdi. 

Bakan Bolat açıklamasında, hizmet sektörüne de çağrıda bulunduğunu dile getirdi ve "Onların da fiyat indirme kapmayasına katılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

TOKİ, 5 senede 500 bin sosyal konut yapacak: 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlilere, kadınlara, gençlere müjde!

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!

TOKİ 42 ilde 462 arsayı satışa çıkardı! Aralarında İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  de var!


 


Geri Dön