14 / 05 / 2024

Bakan Bozdağ açıkladı: Depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi tutuklandı!

Bakan Bozdağ açıkladı: Depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi tutuklandı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi.



Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada binaların müteahhidinden yapı sahibi, denetimi yapan, işçi ve ustasına kadar sorumluların ayrı ayrı tespitinin yapıldığını da dile getirdi.

Bakan Bozdağ açıkladı: Depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi tutuklandı!

"Sorumlu olanlar, milletin gözü önünde milletin yargısına hesap verecek"

Yaptığı açıklamada hakkında işlem yapılanlar arasında kamu görevlileri, yöneticiler ve denetim yapanların bulunup bulunmadığı sorusunu da yanıtlayan Bakan Bozdağ, şu ana kadar tutuklu olan 171 kişiden 78'inin müteahhit, 64'ünün yapı sorumlusu olduğunu söyledi. Bakan Bozdağ açıklamasında yapı sahibi 11 kişi olduğunu, binada değişiklik yapan 18 kişi olduğunu söyleyerek, hakkında adli kontrol verilenlere bakıldığında 70 müteahhit olduğunu söyledi.

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Açıklamasında, "Yapı sorumlusu 78, binada değişiklik yapan 28, yapı sahibi 21 kişi. Ayrıca inşaatın ustası, yapı ruhsatı düzenleyen, inşaat teknikeri, yapı kullanma izni veren, denetimi yapan ve burada sorumluluğu ve imzası bulunan kim varsa bunların hepsi soruşturmaların kapsamındadır ve bunların sorumlulukları ayrı ayrı değerlendirilmektedir." diyen Bakan Bekir Bozdağ, yıkılan bir binada sorumluluğu olan kim varsa görevi ne olursa olsun onların hepsi sorumluluklarına göre adalet terazisinde tartılacak ve hakkında yapılması gereken, hukukumuzun emrettiği her türlü iş ve işlemin tereddütsüz yapılacağını söyledi.


Geri Dön