06 / 05 / 2024

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022'nin ilk 8 ayında tarım ürünleri ihracatının 21,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.



Kirişci, normal bir serayı jeotermal seradan ayıran birçok özelliğin olduğunu açıkladı. Diğer seraların gelecekte jeotermal enerji ile rekabet etme şansının olmayacağını söyleyen Kirişci, şunları paylaştı:

"Şunu açık yüreklilikle belirtmeliyim. Bizim seracılarımızın yarın bir gün Diyadinli seracılarla rekabet etme şansı kalmadı. Çünkü buradaki jeotermal kaynak, ister istemez bir yatırımın bir yılda 11 ay üretimde kullanılmasını beraberinde getiriyor. Bizde böyle bir imkan yok. Bizde eğer 11 ay serayı kullanacak olursanız, sıcak dönemlerde içindeki bitki kavurur atar. Ne yapacaksınız, açacaksınız serayı. Halbuki bizim seralar aslında sera da değildir onu da söyleyeyim. Buradaki gibi teknolojik olarak bu düzeyde bu disiplin içerisinde olan bir sera değil." 

Çiftçilere kredi müjdesi! Ziraat Bankası üretici kredisi 200 bin TL'ye yükseliyor!

Kirişci, Diyadin'de faaliyete geçecek seralarda yılda 30 bin ton domates üretileceğine dikkat çekti. Tarım ve ihracatta istenilen rakamlara ulaşıldığını hatırlatan Kirişci, 2022'nin ilk 8 ayında tarım ürünleri ihracatımız 21,5 milyar dolar olduğunu açıkladı! Vahit Kirişçi şunları söyledi: 

"Şimdi bir çeyrek daha var. O çeyrekle beraber 30 milyar doların üstüne çıkarsak, hatırlayın 2002'de biz iktidar olduğumuzda bu ülkenin sadece 36 milyar dolarlık toplam ihracatı vardı. 3,7 milyar dolarlık da tarım ürünleri ihracatı vardı. Hani bazen sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya 'nereden nereye', işte bu kutlu yolculuk inşallah bu seradaki üretimle devam edecek."

Bitcoin son 3 ayın dibinde!
1 Ocak 2023 yeni asgari ücret! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Hemen bakın!
Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön