22 / 05 / 2024

Bakan Murat Kurum duyurdu: Depremden etkilenen kiracılara verilen destek artırıldı!

Bakan Murat Kurum duyurdu: Depremden etkilenen kiracılara verilen destek artırıldı!

Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerle ilgili yaptığı duyuruda "Ev sahiplerine 5 bin lira kira desteği yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması yönünde talimat verdi" ifadelerini kullandı. İşte detaylar



İşte Bakan Murat Kurum'un açıklamasından satır başları:

"BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ"

"Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde hasar tespiti bugün itibarıyla yüzde 80 seviyelerine ulaştı, birkaç gün içerisinde tamamen bitecek. 1999 yılından önce yapılan, mühendislik hizmeti almamış, denetime girmemiş yapıların yüzde 98'inin yıkıldığını söyleyebiliriz.

CUMHURBAŞKANI TALİMATI VERDİ! DESTEK 3 BİN TL'YE ÇIKARILDI!

Ev sahiplerine 5 bin Türk Lirası kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması yönünde talimat verdi.

"ETAP ETAP TESLİM EDECEĞİZ"

Deprem konutları için 1 sene diyoruz ama önceki depremlerde 6 ay sonra teslim etmeye başladık. Burada da aynısını yapmak istiyoruz, 6 ay sonra etap etap projelerimizi teslim edeceğiz. İmar kısıtı uygulayacaksak, o araziyi yeşil alana çevirmek durumundaysak takasla, başka araziler göstermek suretiyle onları mağdur etmeyecek şekilde süreci yöneteceğiz.

"İSTANBUL,  Ankara  VE İZMİR'DE DE YAPACAĞIZ"

Deprem bölgesine yapılacak binalara kat kısıtlaması getireceğiz, dükkanları mümkün olduğu kadar bina altına koymayacağız, bina yanına koyacağız. Milletimizin desteğiyle kentsel dönüşümü yapacağız, İstanbul'da da Ankara'da da İzmir'de de yapacağız ve vatandaşımızı çaresiz bırakmayacağız.

"BU BİR BEKA MESELESİDİR"

Biz, kentsel dönüşüm sürecinin önünü açtık, açmayı da sürdüreceğiz. Bu bir milli güvenlik ve beka meselesidir. Kentsel dönüşüm üzerinden siyaset yapmayalım. Gelin hep beraber masanın aynı tarafında olalım,  bu süreci hep birlikte yönetelim, başka acılar yaşamayalım."

Aile Bakanlığından bir maddi destek daha! Çocuğu olan aileler hemen başvursun!

Dolar bugün ne kadar? 23 Şubat 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 334 milyar 741 milyon 956 bin lirası konut!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön