10 / 05 / 2024

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.



Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023 te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

ALTERNATİF FİNANSMAN AKTARIYORUZ

Bu doğrultuda, Türk inşaat sektörünün yurt dışında tanıtımına ve yeni pazar arayışlarına ilişkin çalışmaları da artırarak sürdüreceklerini kaydeden Muş, şu değerlendiri yaptı:

"Bu süreçte firmalarımıza en çok gereken araç finansmandır. Bu bilinçle son dönemde firmalarımızın finansman ihtiyacını daha fazla karşılayabilmek adına önemli adımlar attık ve Eximbank'ın kredilerini daha ulaşılabilir hale getirdik. Ayrıca Eximbank'ın Türk mal ve hizmet ihracatına sağladığı finansman imkanlarını artırmak üzere, üçüncü ülke ihracat kredi ve sigorta kuruluşları ile iş birliği çalışmalarına da hız vermiş bulunuyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızın yanı sıra alternatif finansman metotları yaratmaya yönelik çabalarımızı da artırarak sürdürüyoruz. Bu aşamada özellikle, alternatif finansman yöntemlerinden birisi olan ve ülkemizin büyük bir başarı ile uyguladığı kamu-özel sektör iş birliği modelini ve bu konudaki ülkemiz tecrübesini, iş yaptığımız coğrafyalardaki kamu idarelerine aktarabileceğimiz programlar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, finansman kapasitesine sahip ülkeler ile üçüncü ülkelerde iş birliklerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza da devam ediyoruz."

Muş, dünya inşaat sektörünün etkin yayınları arasında yer alan ENR Dergisi'nin, yurt dışında üstlendikleri proje gelirlerine göre dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması ve en büyük 225 mühendislik/tasarım firmasının bulunduğu listelerde yer alan Türk firmalarına ödüllerini takdim edeceklerini vurgulayarak, "Bu listeye göre ülkemiz, firma sayısına göre yıllardır ilk üçte, gelirlere göre ise 7'inci veya 8'inci sıralarda yer almaktadır. Firmalarımızın uluslararası piyasalarda gösterdiği bu büyük ve istikrarlı başarıyı sürdürmek için Ticaret Bakanlığı olarak tüm gücümüzle sektörümüzle birlikte çaba göstermeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

ÖDÜLLERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

Törene katılan, 2020 ve 2021 yıllarına ait "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listelerinde bulunan müteahhitlik ve müşavirlik firmalarının temsilcileri, ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Söz konusu listede yer alan 48 müteahhitlik ile 6 müşavirlik firmasının isimleri şöyle:

Rönesans, Limak, Antyapı, Yapı Merkezi, Tekfen, Enka, Onur Taahhüt, Tav -Tepe -Akfen, Nurol, Esta, Gülermak, Aslan Yapı, Sembol, Kuzu, İlk, Kolin, Yüksel, Eser Taahhüt, IC İçtaş, Çalık Enerji, Gap, Polat Yol, Alarko, Dekinsan, Gürbağ, Tepe, Makyol, Metag, Üstay, Yenigün, Summa, Gama, Nata, Cengiz, Doğuş, Mbd, Feka, İris, Smk, Stfa, Mapa, Ad Konut, AE Arma-Elektropanç, Anel, Kur, Zafer, Özgün Yapı (Bayburt Grup), Özkar, Nky, Temelsu, Su-yapı, Tekfen Mühendislik, Yüksel Proje, Proyapı.

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Demir fiyatlarına bir zam daha! Demir fiyatları tavan yaptı! İşte güncel demir fiyatları 25 Ağustos 2022

TMO'dan şok buğday, mısır fiyatı açıklaması! Buğday, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? 25 Ağustos 2022 fiyat listesi


Geri Dön