12 / 05 / 2024

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.



İNŞAAT SEKTÖRÜ GEÇTİĞİMİZ SENEYE GÖRE DURGUN!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Ekim 2022 raporunu 'Hazır Beton Endeksi'ni resmen açıkladı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Türkiye'de inşaat sektörü ve ilgili imalat ve hizmet sektörlerinin mevcut durumunu ve beklenen gelişimini gösteren aylık Hazır Beton Endeksi'ni yayınladı. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminin ardından  kısa bir süre içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını da ortaya çıakran en önemli göstergelerden oluyor.

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!Faaliyet Endeksi’nin, ekim ayında eşik değerin üzerine çıksa da istikrarsız olduğu belirlenirken; Birleşik Beton Endeksi, faaliyetteki artışın etkisi ile yükselmiş gibi görünmesine karşın sektörde hala durgunluk sinyali veriyor. 

Ekim ayında eşik değerin üzerine yükselse de Faaliyet Endeksi’nin sürdürülebilirliği şüpheli seyrediyor. Güven Endeksi 5 aydır, Beklenti Endeksi ise 1 senedir eşik değerin altında kalıyor. 

Her 4 endeks de geçtiğimiz senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında, gerileme kaydederken, özellikle beklentideki yüksek gerileme dikkatleri çekiyor. Beklenti ve güvenin geçtiğimiz seneye göre düşük olması, hem mevcut durum hem de gelecek dönem için inşaat sektöründe beklenen canlanmanın hâlâ uzak olduğunu işaret ediyor.

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'
DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Karadeniz gazını kullanmaya başlayacağız!

Geri Dön