27 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den açıklama: Faiz artırımı olmayacak!

Bakan Nebati'den açıklama: Faiz artırımı olmayacak!

Hazine ve Maliye Bakanı olan Dr. Nureddin Nebati, Habertürk TV’ye konuk olarak katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin gündeme dair önemli açıklamaları izleyenlerin dikkatini çekti.



Bakan Nureddin Nebati, 'Faiz arttırılması söz konusu değil, bu konu çok net değil.' Diye konuştu. Bakan Nureddin Nebati döviz kuru ile ilgili olarak ise, 'Seçim sonrası döviz kurlarında oluşan dengesizlik toparlanacak. Piyasa kendi kendine rayına oturacak.' İfadelerine söz verdi.

Sanayi üretiminde Nebati "Dünyanın gelişmiş ekonomileri, küresel arz sorunu, resesyon endişesi ile boğuşuyor dedi. Sözlerine ise ‘’biz bu dönemde hızımıza hız kattık, beklentileri aştık’’ diye eklemeler yaptı. Seçime giderken, Türkiye’nin Yüzyılı vizyonuyla daha güçlenmiş bir sanayi sektörüne ve istihdam gücüne kavuşmuş olduk. Çünkü biz Türkiye’yi seviyoruz, üretim yaparak kalkınan bir ülke istiyoruz. Bu nedenle Gücümüzü Türkiye’mizden alıyoruz" diyerek konuşmasına devam etti.
Bakan Nebati den açıklama: Faiz artırımı olmayacak!

Nebati açıklamalarına şu şekilde devam etti

Bakan Nebati, yapmış olduğu değerlendirmede "Cumhurbaşkanı faiz artırımına karşı dedi. Dolayısıyla faiz artırımının oluşması söz konusu değil" olarak konuştu. Nebati, KKM ile ilgili ise, "KKM'den çıkış için yıl sonlarını düşünüyoruz, ancak bunun 31 Aralık'ta son tarih ilan edilmesi mümkün dedi. Ayrıca bunun dışında kademeli bir şekilde sonlandırılmasının da doğru olacağını görüyoruz" diyerek konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Habertürk TV'de gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan Nebati, KKM'de aşamalı bir şekilde sonlandırılmaya işaret etti. Ayrıca "KKM bence çağın buluşu haline geldi TL'ye istikrarlık kazandırdı. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön