30 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den şok açıklama! ABD yabancı fon yatırımcılarıyla bir araya geldi!

Bakan Nebati'den şok açıklama! ABD yabancı fon yatırımcılarıyla bir araya geldi!

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantıları nedeni ile ABD'de bulunan Bakanı Nureddin Nebati, New York'ta yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle bir araya geldi.



FED'İN KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın heyecanla beklediği faiz kararını sonunda dünya ile paylaştı. Banka, federal fonlama faizini 75 baz puan artışla yüzde 3-3,25 aralığa yükseltti. 

Bu şekilde Fed, üçüncü kez üst üste faizi 75 baz puan artırmış oldu. Piyasa beklentisi yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık artış olacağı yönündeydi. 100 baz puanlık artışa da yüzde 20 ihtimal veriliyordu. 

FED tutanakları sinyal verdi: Faiz artışları sürebilir

2022 sonu için Fed’in medyan faiz beklentisi yüzde 4,4'ye çıktı. 

Karardaki detaylar, piyasada “şahin” olarak analiz edilirken, kararın ardından 2 senelik Hazine tahvil faizinde sert artış izlendi. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması Türkiye saatiyle 21.30’da başlayacak. 

Bir sonraki faiz kararı, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrasında 2 Kasım 2022’de duyurulacak. Yılın son faiz kararının açıklanacağı tarih ise 14 Aralık’ta gerçekleşecek. 

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!
TOKİ indirim kampanyası 2022 yarın resmen açıklanıyor!
Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön