09 / 05 / 2024

Bakan Nureddin Nebati'den kritik dolar açıklaması! Beklenen açıklama geldi! Dolar kurunun geldiği seviye makul

Bakan Nureddin Nebati'den kritik dolar açıklaması! Beklenen açıklama geldi! Dolar kurunun geldiği seviye makul

Geçtiğimiz haftayı 18,58 TL seviyesinde kapatan dolar/TL, bugün iki kez 18,73 denemesi yaptı ve son saatte yeniden 18,58 işlem aralığında işlem görüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den son dakika dolar açıklaması geldi...



BAKAN NEBATİ'DEN KRİTİK DOLAR AÇIKLAMASI

Bakan Nurettin Nebati dolar kuru ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Nebati: Aralık ayında 18,36 TL olan kuru bugün 18,50 seviyelerde.

Dolar kuru 10 ayda Aralık seviyesini aştı, fakat o günkü kur Türkiye’de gerçek kuru yansıtmıyordu. Bugünkü kur, enflasyonun da altında kaldı. Türk lirasının da değerlenerek gittiği şekilde öngörülebilir bir hale gelmiş durumda. Oynaklık bitti. Ciddi bir oynaklık yok.

 Bakan Nureddin Nebati den kritik dolar açıklaması! Beklenen açıklama geldi! Dolar kurunun geldiği seviye makul

Enflasyon sizin ülkenizde 10, diğer ülkede 1 ise diğer parametreleri de katarak sizin paranızın değerinin düşmesi gerekirken uzun yıllar biz hiç düşürmedik. Aslında basınç birikti. 2013’te TL’nin değeri yüzde 110’da idi. Ben Türk Lirası’nın daha fazla düşecek yeri yok dediğimde, TL’nin reel değeri yüzde 47,5 idi, şimdi yüzde 54’e çıkmış durumda. TL’yi aslında güçlendiriyoruz. Enflasyonun altında. Neden? 9 ayda yüzde 52 enflasyon geldi, yüzde 39 dolar arttı, yüzde 21 de euro arttı. Yani TL aslında güçleniyor.'' dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön