16 / 05 / 2024

Bakanlık 6 bin liraya kadar destek ödemesi yapacak! Kadınlara daha fazla ödenecek!

Bakanlık 6 bin liraya kadar destek ödemesi yapacak! Kadınlara daha fazla ödenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kıyı balıkçılığı yapan kişilere resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan müjdeli haberi verdi. İşte detaylar…



TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BÜTÇESİNDEN KARŞILANMIŞ OLACAK

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Kararı'na göre de kadın üreticilere ek destek ödemeleri, Karar'ın yayımı itibarı ile birlikte balıkçı gemisinin sahibi ya da ortağı olan kadınlara, şahsı ya da ortakları adına destekleme başvurusunu bizzat gerçekleştirmeleri durumunda yapılmış olacak.

Destekleme ödemeleri için ise gerekli finansman, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 senesi ve 2024 senesi tarımsal destekleme bütçesi ile ilgili harcama kaleminden karşılanacak. Ödemeler hak sahibi olan kişinin hesabına aktarılmadan hemen önce haciz, icra, temlik ve benzeri işlemler gerçekleşemeyecek.

Sahte belge ile birlikte idareyi yanıltmak sureti ile müracaat eden balıkçı gemisi sahipleri hak kazanmış olsalar bile destekten faydalanamayacak.

Haksız şekilde yapılmış olan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibarı ile birlikte gecikme zammı oranları dikkate alınıp hesaplanan kanuni faiziyle geri alınmış olacak.

Desteklemelerden haksız şekilde faydalandığı tespit edilen kişiler, beş sene süre ile birlikte Bakanlıkça sağlanan hiçbir desteğinden faydalanamayacaklar.

Bakanlık 6 bin liraya kadar destek ödemesi yapacak! Kadınlara daha fazla ödenecek!

Avrupa Ticaret Merkezi Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla!

İnegöl Vizyon 12 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ’den Burdur Ağlasun’a 133 konut!


Geri Dön