24 / 07 / 2024

Bakanlık kolları sıvadı! Borçlu kimse kalmayacak

Bakanlık kolları sıvadı! Borçlu kimse kalmayacak

Geçtiğimiz günlerde yapılandırma  yasası ile ilgili ypaılan açıklamalar yakında takip ediliyor. Bazı borçlar silinirken bazıları içinde taksit olanağı sunuluyor. Yasa ile alakalı sunulan avantajlı hakları haberimizind etayından öğrenebilirsiniz.




Faiz, gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları baz alınarak yapılacak bedellerin yüzde 90'ının tahsilinden cayılacak. Eğer borç idari para cezası ise aslından da yüzde 25 tasarruf uygulanacak.

31 TEMMUZ 2023

Hiçbir gelir testini yaptırmamış olan vatandaşların de genel sağlık sigorta primleri için bu tarihe kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Genel sağlık sigortası primleri test sonucu bağlamında ilk tescil başlangıç tarihi bu tarihten itibaren tahakkuk ettirilecek. Bu bağlamda teste girip hane içerisindeki kişi başına düşen gelirin 3.336 TL'den düşük olması halinde borçlar silinecek.

Bakanlık kolları sıvadı! Borçlu kimse kalmayacak

31 AĞUSTOS 2023

Aralık 2022 ve evvelinde bulunan genel sağlık sigorta borçları için 31 Ağustos 2023 tarihine kadar gecikme zammı ve cezası verilebilecek.

30 EYLÜL 2023

Araç muayenesini yaptırmayan vatandaşlarda 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayene yaptırma koşulu ile beraber geciktirilen her ay için kesri alınan %5 faiz yerine Yİ-ÜFE oranları bağlamında düzenlenen yayın tarihinden sonra aylık %0.75 oranı ile ödeme yapacak.

 


Geri Dön