06 / 05 / 2024

Bakanlıktan deprem bölgesindekilere kişibaşı 300 bin TL destek!

Bakanlıktan deprem bölgesindekilere kişibaşı 300 bin TL destek!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşlara 300 bin TL'lik hibe desteği verileceği duyuruldu. Kişi başı ödeme yapılacak olan bu desteğin detayları da açıklandı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, deprem bölgesindeki güçlendirme çalışmaları için harekete geçti. Yeni proje ile birlikte kadınlara yönelik önemli bir adım atıldı. Bakanlık, kadınlara alım garantisi sunarak, 300 bin TL tutarında makine ve teçhizat temini için ödeme yapacak.

Sosyal Girişim, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) projesi kapsamında gerçekleştirilecek yarışmada, konteyner kentlerde üretim yapılacak. Deprem bölgesi olan 11 ilde geliştirme ofisleri ve atölyeler kurularak, şirketlerin bu alanda hazırlıklarını tamamlamaları hedefleniyor. Bu atölyelerde zanaat öğrenme şansını yakalayacak olan kadınlar aynı zamanda bir gelir sahibi olacaklar.

Bakanlıktan deprem bölgesindekilere kişibaşı 300 bin TL destek!

Deprem bölgesinde 57 tesis yapılıyor

11 ilde meydana gelen deprem, birçok kadın ve genç girişimci için yıkıcı sonuçlar doğurmuştur. Bu durum göz önünde bulundurularak, Girişim Merkezleri adı altında yeni iş alanları yaratarak konteyner ve çadırlarda yaşayan insanlara destek sağlamak için harekete geçildi. Proje; Doğu Akdeniz Kalkınma, Çukurova Kalkınma, Dicle Kalkınma, İpekyolu Kalkınma ve Karacadağ Kalkınma Ajansları tarafından yürütülmekte olup, deprem bölgesindeki iller de projenin kapsamına dahil edilmiştir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Kilis için toplam 57 merkezin açılacağını duyurdu. Bu merkezler, iş fikri olan gençler ve kadınlar için gerçekleştirmek istedikleri projeleri hayata geçirmelerine yardımcı olacak. Bakan Varank, açıklamasında ayrıca mentorluk desteği de sağlanacağını belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön