28 / 04 / 2024

Balık tezgahlarında lüferin fiyatı yarı yarıya düştü: Şimdi istavritin de düşmesi bekleniyor

Balık tezgahlarında lüferin fiyatı yarı yarıya düştü: Şimdi istavritin de düşmesi bekleniyor

İstanbul'da son zamanlarda lüfer balığı tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda kilogramı 200 lira gibi yüksek fiyatlarla satılan lüfer, şu anda kilogram başına 100 lira gibi daha uygun bir fiyata düştü. Balıkçılar bu bolluğun hamsilerde de artış yaşanacağını belirtti.



İstanbul'daki balık tezgahlarında son dönemde lüfer ve hamsi balıklarının bolluğu tüketicilere avantajlı bir dönem sunuyor. Özellikle lüfer balığı, bolluğuyla dikkat çekiyor ve bu durum fiyatlar üzerinde olumlu bir etki yaratıyor. Bir zamanlar 200 lira civarında satılan lüfer balığı, şu an 100 lira gibi oldukça uygun bir fiyatla tüketiciye sunuluyor. Aynı zamanda hamsi balığı da tezgahlarda uygun fiyatlarla bulunabiliyor. Hamsinin kilosu 75 lira seviyelerinde satışa yerini alıyor.

Balık tezgahtarlarında istavrit bolluğu da dikkat çekiyor

İstanbul'daki balık tezgahlarında dikkat çeken diğer balık türleri ise istavrit. İstavrit 75 ila 100 lira arasında değişen fiyatlarla tüketicilere sunuluyor.  Balıkçılar, lüfer balığının bu sezon bereketli olduğunu belirtiyor ve ilerleyen zamanlarda istavrit balığının da bolluğunun artmasıyla fiyatlarının daha da düşeceğini öngörüyor. Bu haber özellikle de maddi sıkıntıdan dolayı balık tüketimini azaltan vatandaşlar için sevindirici. 

“Lüfer ve hamside bu yıl bolluk var”

Balıkçı Erkan Sarıyaprak, bu yıl hamsi ve lüfer miktarlarının zengin olduğunu vurgulayarak, "Önceki yıl palamut daha fazla bolluk göstermişti, ancak şu yıl lüfer bereketi yaşanıyor. Hamsi de bol miktarda bulunuyor, bu nedenle fiyatlar biraz geriledi. Özellikle son haftada lüfer fiyatları yüzde 50 düştü. Lüferin tanesi geçen hafta 200-250 lira arasındaydı, ancak bugün itibariyle 150 ila 200 lira arasında değişiyor" dedi.

Sarıyaprak, vatandaşların balık tüketimi konusundaki alışkanlıklarına da değinerek, "Vatandaşlarımız hala yeterince balık tüketmiyor. Vatandaşlarımıza mevsimine uygun balık yeme alışkanlığını öneriyoruz" şeklinde tavsiyelerde bulundu. 

Sarıyaprak, balık fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Hamsi kilosu 75 ila 100 lira arasında satılıyor. İstavrit de 75-100 lira fiyat aralığında bulunuyor. Palamutun tanesi 150 lira, kalkan balığının kilosu ise 750 lira olarak fiyatlandırılmış durumda.

Balık fiyatlarına 5 günde yüzde 66 zam geldi

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Dondurulmuş balık alırken nelere dikkat etmeliyiz?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön