29 / 04 / 2024

Bandırma Tematik Park için ödüller dağıtıldı!

Bandırma Tematik Park için ödüller dağıtıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 dönümlük arazi üzerinde kurulacak Bandırma Tematik Park için düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan 250 dönümlük alan üzerine kurulacak Bandırma Tematik Park için düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı bir törenle Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM Fuarı'nda dağıtıldı. 


BALIKESİR'İ TANITMAK İSTİYORUZ 

Törende projeyi anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkam Ahmet Edip Uğur, "Hem kentimizi, hem ülkemizi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Tematik Park projemizde mühendislik ve mimarlık fakülteleri öğrencilerinin uygulamak eğitim görmesini istiyoruz" dedi. Başkan Uğur ve ekibine böyle bir projeye imza attıkları için teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ise şunları kaydetti: 


BELEDİYELERİN YENİ MİSYONU 

"Altyapı belediyeciliğinden, üst yapı belediyeciliğine uzanan sürecin ardından bugün belediyeler kendi şehrini, diğer şehirlerden farkedilebilecek özelliklerini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Bu değerli bir şey..." 


Yarışmada birinciliği Zuhal Kol, Carlos Sanz ve Jose Hidalgo'nun tasarımı kazandı, ikincilik Nilüfer Kozikoğlu, Azime Tezer, Ebru Gürler ve Nazif'e Onuk'un projesine, üçüncülük ise Claudia Ricciardi, Marco Tanzilli, Jedd Heap ve Der ek Pirozzi'nin projesine gitti.



Sözcü


Geri Dön