11 / 05 / 2024

Bankacılıkta kredi hacmi dudak uçuklattı

Bankacılıkta kredi hacmi dudak uçuklattı

Bankacılık sahasının kredi hacmi, evvelki hafta 82 milyar 36 milyon TL yükselerek 8 trilyon 971 milyar 53 milyon TL'ye çıktı.



Kredi hacmi, bir ekonomideki toplam kredilerin miktarını ifade eder. Kredi hacmi, bankalar ve finansal kuruluşlar tarafından müşterilere sağlanan kredilerin toplamını temsil eder.

Bankacılıkta kredi hacmi dudak uçuklattı

Kredi hacmi, bir ülkenin ekonomik büyüklüğü, finansal sektörün sağlamlığı ve kredi taleplerindeki artış veya azalış gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kredi hacmi, bankaların ve finansal kuruluşların ekonomik faaliyetleri desteklemek ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sağladıkları kredilerin toplamını içerir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön