07 / 07 / 2024

Bankalar depremzedeye destek için seferber oldu! İşte, bankaların depremzedelere yönelik destek paketleri!

Bankalar depremzedeye destek için seferber oldu! İşte, bankaların depremzedelere yönelik destek paketleri!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bankalar da seferber olarak depremzedelere yönelik destek paketlerini açıklamaya başladı. Depremzedelerin kredi ve kredi kartı borçları 6 ay ertelenirken, vefat edenlerin ise borçları silindi.



GARANTİ BBVA: Depremden etkilenen müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarını başvuru gerekmeksizin, faizsiz ertelediğini açıkladı. Ağır hasara uğrayan il ve ilçelerdeki bireysel, gerçek kişi ve ticari işletmelerin borçlarını 6 ay, deprem bölgesinde yer alan diğer illerde ise 1 ay faizsiz öteledi. Depremde vefat eden banka müşterilerinin ise kredi ve kredi kartı borçlarını sildi.

Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) 650 milyon TL’lik bir bağışta bulundu.

AKBANK: Afet bölgesindeki müşterileri için 10 milyar liralık finansman desteğinde bulunacağını bildirdi. Banka’dan yapılan açıklamada, bölgede kalıcı çözümlerin hayata geçmesi amacıyla 650 milyon liralık katkıda bulundukları belirtildi. Banka ayrıca afet bölgesindeki müşterileri için 10 milyar lira değerinde bir finansman desteği sunacak.

Bankalar depremzedeye destek için seferber oldu! İşte, bankaların depremzedelere yönelik destek paketleri!

Banka, Kahramanmaraş’ın yanı sıra deprem felaketinin etkilerinin en fazla hissedildiği Adıyaman, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bireysel ve gerçek kişi ticari müşterilerin mevcut kredi ve kart borcunu, taksit ve gayrinakdi kredi komisyonlarını, faizsiz olarak 6 ay erteleyecek. Diğer yine depremden etkilenen Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ illerindeki bireysel ve gerçek kişi ticari müşterilerinin de ilgili ödemeleri herhangi bir talep aranmaksızın 1 ay faizsiz olarak ötelenecek. Ayrıca depremde hayatını kaybedenlerin kredi kartı ve kredi borçları da silinecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön