04 / 05 / 2024

Bankalar o ücretleri iade ediyor! Milyonlarca kişi bu günü bekliyordu! Arabası olanlar dikkat! 

Bankalar o ücretleri iade ediyor! Milyonlarca kişi bu günü bekliyordu! Arabası olanlar dikkat! 

Arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren müjde verildi. Bankalar 31 Mart tarihinde kadar HGS etiketiyle değiştirilecek olan 1.2 milyon olarak belirlenen OGS cihazlarının depozitolarını ödüyor. İşte detaylar...



Köprü ve otoyollarda geçerli sayılacak tek sistem olan HGS'ye geçiş dönemi için süre kısalırken, OGS'deki akıbet bankaların tercihine bırakıldı. Milyonlarca araç sahibi tarafından merak edilen 40 dolara ulaşan OGS cihazlarının depozitolarıyla ilgili uygulama da bankalar arasında değişiklikler yaşanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmayan OGS cihazlarının satışındaki yeni yönetmelikte iadelerle ilgili kesin bilgilere yer verilmezken, bankalar tarafından yapılacak iadelere karışılmayacağı ortaya çıktı. 

Bankalar o ücretleri iade ediyor! Milyonlarca kişi bu günü bekliyordu! Arabası olanlar dikkat! 

700 milyon TL büyüklüğünde

1.2 milyon adet olan OGS'nin tercih edildiği geçişlerde 40 dolara ulaşan depozitoların büyüklüğünün şu anki kurla beraber 700 milyon TL'yi geçtiği belirlendi. Karayolları yönetmeliği kapsamında HGS dönüşümünün bedelsiz yapılacağı ileri sürülürken, bankalar tarafıdan etiket bedelinin yansıtılıp yansıtılamayacağı kesin değil.

31 Mart 2022 tarihinde hayata geçirilecek olan yeni sistemden önce hesaptaki alacak ve paraların bütün işleminin banka hesabı aracılığıyla gerçekleştiriceği ifade ediliyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön