07 / 05 / 2024

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre swap hariç net rezervler eksi 54,8 milyar dolardan eksi 55,4 milyar dolara geriledi. Rezervleri değerlendiren Bloomberg Intelligence analizlerine göre bankaların dış borcu ise 133 milyar doları buldu.



MERKEZ BANKASI VERİLERİ NE DEDİ

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri de yayımlandı. 
Açıklanan verilere göre, 22 Temmuz itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 245 milyon dolar azalarak 59 milyar 711 milyon dolara gerilemiş oldu. Brüt döviz rezervleri, son olarak 14 Temmuz'da 59 milyar 956 milyon dolar seviyesinde hesaplanmıştı.

Söz konusu dönemde bankanın altın rezervleri de 798 milyon dolar azalış göstererek 39 milyar 409 milyon dolardan 38 milyar 611 milyon dolara geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön