07 / 05 / 2024

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre swap hariç net rezervler eksi 54,8 milyar dolardan eksi 55,4 milyar dolara geriledi. Rezervleri değerlendiren Bloomberg Intelligence analizlerine göre bankaların dış borcu ise 133 milyar doları buldu.



Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezerv stoku 22 Temmuz haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 42 milyon dolar azalış göstererek, 99 milyar 365 milyon dolardan 98 milyar 323 milyon dolara gerilemiş oldu.

Bir önceki hafta 6,4 milyar dolar olan net rezervlerde ise durum 22 Temmuz haftasında 6,7 milyar dolara çıktı. 

Son olarak açıklanan rakamlara göre swap hariç Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası net rezervleri ise eksi 54,8 milyar dolardan toplamda eksi 55,4 milyar dolara geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön