05 / 05 / 2024

Bankalardan flaş son dakika kararı! Bankaya borcu olanların dikkatine

Bankalardan flaş son dakika kararı! Bankaya borcu olanların dikkatine

Katılım bankaları asgari ücrete haciz koymayacak. Türkiye Katılım Bankaları Birliği, borçlu vatandaşlar için flaş bir adım attı. Artık aylık geliri asgari ücret aynı zamanda altında olan borçlu vatandaşların hesaplarına yatan aylıklarına haciz uygulanmayacak. İşte detaylar…



EVİNE HACİZ GELEN KİŞİ SAYISI ARTIYOR

Fakat bu tam olarak vatandaşlarda bir rahatlama gösterecek gibi durmuyor. Hali hazırda bankaların dönemlik raporları da gösteriyor ki borçlanan vatandaş sayısı git gide artarken evine haciz gelen sayısı da yerinde durmuyor.

KATILIM BANKALARINDAN ÖRNEK GÖSTERİLECEK ADIM

Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek içinse bugün katılım bankalarında müjdeli haber geldi. Tüm bu gelir grubuna nefes aldırmak maksadı ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), ocak ayında yeni mesleki tanzim kararını kamuoyu ile vatandaşlara duyurdu. Diğer bankalara da örnek olacak gereken karara göre; Katılım Bankaları Birliği’ne üye olan bankalar, kendi alacakları için geçerli olmak üzere; aylık geliri asgari ücret ya da altında olan borçlu vatandaşların hesap cüzdanlarına yatan ücret ve maaşı haczedemeyecek. Bu borçlu vatandaşların hesaplarına yatan sosyal yardımlar da haczedilemiyor ve aynı zamanda borçların tahsilatında kullanılamıyor.

KARARI ALAN BANKALAR

-Emlak Katılım Bankası

-Albaraka Türk Katılım Bankası

-Kuveyt Türk Katılım Bankası

-Türkiye Finans Katılım Bankası

-Vakıf Katılım Bankası

-Ziraat Katılım Bankası

Bankalardan flaş son dakika kararı! Bankaya borcu olanların dikkatine

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Temmuz 2022 tarihinde saat 15.44’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,74 Türk Lirası, euro 18,12 Türk Lirası, altının gramı ise 985 Türk Lirası değerinde.

Son teknolojiye sahip telefon Huawei P50 Pocket 3. 498 lira indirim! İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi

TOGG açıkladı! Rakamlar 1000’i aştı!

BİM’den kaçırılmayacak fırsat! BİM’e elektrikli bisiklet geliyor! İşte 29 Temmuz 2022 BİM fiyat listesi

Öğrenciler buraya! Apple, Samsung, Youtube ve Microsoft’tan size özel kampanya! Bu fırsat kaçmaz

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön