28 / 04 / 2024

Baş edilemez hale gelen kira sorunuyla ilgili çok ilginç öneri!

Baş edilemez hale gelen kira sorunuyla ilgili çok ilginç öneri!

Yaşanan deprem felaketinden sonra bölgeden başlayan büyük göç, zaten yüksek olan kira fiyatlarını daha da artırırken, buna dur demek için uzmanlardan çok önemli çözüm önerileri geldi.



Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli büyük deprem felaketinden sonra bir rapor hazırlayan Dünya Bankası, Türkiye genelinde 1,25 milyon insanın geçici olarak evsiz kaldığı tahmininde bulundu.

Baş edilemez hale gelen kira sorunuyla ilgili çok ilginç öneri!

Yaşanan büyük depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürerken, yaşanan göç nedeniyle kira fiyatları da astronomik rakamlara yükseldi.

Konu hakkında çözüm önerileri sunan ve BloombergHT’den Begüm Nur Alkış’a konuşan TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, öncelikli etkinin, depremzede vatandaşların kısa süreli barınma için yakın şehirlere ya da akrabaların olduğu illere göç etmesi olduğunu hatırlattı.

An itibariyle özelikle göç alan yakın illerde kısa süreli kiralık konut talebinde bir artış gözlemliyoruz” diyen Maya, ancak deprem öncesinde de talebin oldukça canlı olduğunu bildirdi.

Maya, büyük afetin ardından İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin haricinde Mersin, Antalya, Diyarbakır, Konya gibi yakın illerde kiralık konut talebi çok hızlı bir şekilde arttığına işaret ederek, göçlerin ilerleyen dönemde kira fiyatlarının görece daha düşük ve iş bulma potansiyelinin yüksek olduğu illere kayabileceğini söyledi.


Geri Dön