10 / 05 / 2024

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nda sona gelindi! Bakan resmen açıkladı! 

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nda sona gelindi! Bakan resmen açıkladı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...



Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin, toplu konutların ve yoğun nüfusun yer aldığı Kayaşehir'e ulaşım imkanı sunacak. Adil Karaismailoğlu, metro hattında sona gelindiğini duyurduğu açıklamasında, "Başakşehir-Kayaşehir metro hattını İBB'den devralarak 28 ayda yüzde 5'ten yüzde 95'in üzerine çıkardık" ifadelerini kullandı.

Metro hattının ihalesi 3 Mart 2017 tarihinde yapılmıştı. Son yerel seçimler öncesinde yüzde 5'i tamamlanan hatta, Temmuz 2019-Mayıs 2020 döneminde ilerleme yaşanmadı. 

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı nda sona gelindi! Bakan resmen açıkladı! 

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nın toplam uzunkuğu 6,2 kilometre olarak açıklandı. Hatta toplam 4 istasyon bulunuyor. Metro ile Başakşehir, Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Toplu Konutlar istasyonlarının ardından Kayaşehir'e ulaşılabilecek. 

Saatte 80 kilometre hıza ulaşan metro hattı ile saatte 70 bin yolcu taşınabilmesi planlanıyor. 

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kayaşehir İstasyonu'nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile  entegre olacak. Bu şekilde bölgenin Marmaray'a, havalimanına, Göktürk, Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş Gayrettepe'ye metro ile ulaşımı da kolaylaştırılacak. 

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı nda sona gelindi! Bakan resmen açıkladı!  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yüzde 5 ilerleme ile devraldığı projeyi, 2020'de yüzde 72 seviyesine kadar ulaştırmıştı. 

Türkiye genelinde 4 bin 500 yüz kilometrelik demiryolu yatırımı tam gaz devam ediyor. 13 bin 22 kilometrede de demir yolu işletmesi yapıldı.

Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği nedir?

Borsa’dan rekor üstüne rekor!

Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!

 


Geri Dön