Başkent geleneksel konut algısını yıktı!
Başkent Ankara, geleneksel konut algısını yıktı. Önceden binalar en fazla 4-5 kattan oluşurken, modern yapılaşmayla yükseklikler neredeyse 50 kata kadar ulaşmış durumda...
Ankara'nın en yüksek iş merkezi olacak 150 metre yüksekliğindeki Regnum Sky Tovver İş ve Yaşam Merkezi projesini hayata geçiren Uzaltaş İnşaat'm Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, Ankaralıların genelde yüksek katlara karşı uzak kaldığım ifade etti. Bu durumun ofis ya da konut olarak ayrılmadığım belirten Pala, "İnşaat sektöründe trend şuan yüksek katlı yapüar. Dünyanın modern şehirleri en yüksek kuleyi yapabümek için birbiriyle yarışıyor. Manzarayı seyretmeyi herkes ister ancak iş o manzaraya sahip olmaya gelince değişiyor. Özellikle konutlarda ilk etapta çok yüksek katlarda oturmak Ankaralı için ürkütücü geliyor. Ancak zamanla alışacaklarına ve keyif alacaklarına şüphe yok. Başkent'in ilk çevreci konut kulesi 32 katlı Paladyum Beytepe'nin satış aşamasında da karşı karşıya kaldığımız bu problemi biz çözdük. Umuyorum yüksek katlı bina inşa ederek kentin görünümünde imza atan tüm firmalar da bizim kadar şanslı olur" dedi.
-"GÜVENLİK ENDİŞESİ BÜYÜK SORUN"Yüksek katlı binaların konut alıcısında güvenlik endişesi yarattığım bildiren AYMOR Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan da, bu nedenle üst katlardan uzak durulduğunu ifade etti. Ayhan, Başkent'in yeni cazibe merkezlerinden Batıkent Karacakaya'da hayata geçirdikleri Mebus Uzaltaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, Ankaralıların genelde yüksek katlara karşı uzak kaldığını ifade etti. Bu durumun ofis ya da konut olarak ayrılmadığını belirtti.
kent'i de bu sorunun çözümüne uygun şekilde projelendirdiklerini vurgulayarak, "Özellikle yeni yapüan projeler en modern şeküde, dünya örnek alınarak hayata geçiriliyor. Genelde yüksek katlı kulelerin pencereleri boydan boya camla kaplı oluyor. Tabi bu durum özellikle çocuklu aüelerde güvenlik endişesi yaratıyor. Biz Mebuskent sakinlerinin yüksek kat sıkıntısı yaşamaması için projede 15 katlı 10 blok ve çeşitli katlarda villalara yer verdik. Mebuskent'te herkes aradığı konutu kolaylıkla bulabilecek" dedi.
-"GELENEKSELDEN VAZGEÇMEYENLER VAR"
Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik ise, Ankaralı bazı konut alıcılarının geleneksel konut tipinden vazgeçemediği için yüksek katları tercih etmediğinin altını çizdi. Geçmişte Ankara'daki yapılaşmanın en çok 5 katlı binalardan oluştuğunu anımsatan Çelik, "Bu durum Ankaralılarda bir alışkanlık yaratmış durumda. Çünkü en fazla 5 kat yükseklikte yaşam sürdürüyorlardı.
Yeni binalarda ise 30'uncu kat alternatifleri ortaya çıkıyor. Bu durumda yüksek kat sevenler büe bu kadar yükseğe çıktıklarında ürkebiliyor. Uransan olarak biz de çok yüksek katlı konutlara yer vermiyoruz. Uransan konutları genellikle 12 üa 17 kat yüksekliğinde oluyor. Bu da alıcıya güven veriyor.
Konut almak isteyenlere tavsiyem, kat yüksekliğinden ziyade projeyi hayata geçiren firmanın güvenirliğine, yaptıkları inşaatlardaki kalite ve sağlamlığa bakmaları. Kaliteli konuta bu şekilde ulaşılır" diye konuştu.
Ankara Son Söz