28 / 04 / 2024

'Baskılar ve zorlama düzenlemeler bankalarda sistematik risk yaratır'

'Baskılar ve zorlama düzenlemeler bankalarda sistematik risk yaratır'

Bankalara getirilen düzenlemelerle, faizlerin düşürülmesi hedeflenirken bir yandan da kamunun kolay borçlanması sağlanmaya çalışılıyor. Peki bu bir sistem krizine dönüşür mü? Yani bankaların ardı ardına devrildiği 2001 krizine benzer bir tablo ortaya çıkar mı? İşte eski bankacıdan önemli uyarılar...



Merkez Bankası, bankaların yabancı para yükümlülüklerine karşılık MB nezdinde bulundurdukları TL menkul kıymetlere ilişkin Ekim ayında değişikliğe giderek sıkılaştırdığını belirten Ziraat Bankası Eski Genel müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, 2023 yılında TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını esas alan menkul kıymet tesisine geçildiğini hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön