20 / 05 / 2024

Başvuranın hesabına 7 bin 608 TL yatıyor! Evde bakım parasında son dakika tarih geldi!

Başvuranın hesabına 7 bin 608 TL yatıyor! Evde bakım parasında son dakika tarih geldi!

Evde bakım maaşı Mayıs 2024 ödeme takvimini merak ediliyor. Peki evde bakım parası bu ay ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine, bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere evde bakım ödemesi yapılıyor. Yeni aya girilmesiyle beraber evde bakım parası gündem oldu. Binlerce kişi evde bakım parasının ne zaman hesaplara yatacağını, Mayıs 2024 ödeme takvimini merakla araştırıyor. 

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı sebebiyle uvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. 

Başvuranın hesabına 7 bin 608 TL yatıyor! Evde bakım parasında son dakika tarih geldi!

EVDE BAKIM YARDIMI NASIL ALINIR? 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının olduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınabiliyor. 

Evde bakım parasının alınabilmesi için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporunun olması gibi bilgiler detaylı şekilde inceleniyor. 

Evde bakım parası, aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlara veriliyor.

Başvuranın hesabına 7 bin 608 TL yatıyor! Evde bakım parasında son dakika tarih geldi!

EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL? MAYIS 2024 NE ZAMAN YATACAK? 

Bakıma muhtaç yaşlı ve engelliler için şu an itibarıyla ödenen evde bakım parası 7 bin 608 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılıyor. 

Son enflasyon rakamlarına göre, evde bakım parasının Temmuz 2024 zammıyla 9 bin 130 Türk Lirası'na yükseleceği öngörülüyor. 

Evde bakım parası sorgulama işlemleri e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numarası ile yapılabiliyor. Ayrıca, maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar da BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemini yapabiliyor. 

Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Mayıs itibarıyla ödenmesi bekleniyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mart ayında yaptığı açıklamasında "Halihazırda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Mevduat faizlerinde rüzgar tersine döndü! O bankada oranlar yüzde 57'den yüzde 53'e geriledi!

Ajda 22 ayar altın bilezik 10 gram ne kadar? 10 gram 22 ayar bilezik kaç lira? 22,14 ve 18 ayar altın bilezik fiyatları!

Trafik sigortasında primler Haziran'da yüzde 3,25 artacak!


Geri Dön