26 / 06 / 2024

Başvurmayan kalmasın! İhtiyacı olana 7500 lira devletten destek

Başvurmayan kalmasın! İhtiyacı olana 7500 lira devletten destek

Devletten ihtiyaç sahibi kişilere para desteği sürüyor. 18 yaşını geçen herkese 7 bin 500 lira para yardımı yapılıyor. Başvurular 7 gün içerisinde onaylandıktan sonra PTT şubelerinden kolaylıkla alınabiliyor. İşte tüm detaylar...



Bu yardım için hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı için sınır belirlendi. Gelire göre 4 farklı miktarda para yardımı yapılacak.

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet kapısından veya ikametgah adresinin bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabilecek.

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıklarına göre yapılacak.

Hanede kişi başına 450 lira ve altı gelir varsa, ihtiyaç sahibi kişi 1.250 lira para yardımı alacak. Geride kalan 6 aylık süreçte toplam 7 bin 500 lira destek sağlanacak.

450 lira üzeri ve 911,15 lira arası kişi başı geliri olan hanelerde 1.100 lira para desteği verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön