03 / 05 / 2024

Başvurular başladı! Hane başına 2500 TL veriliyor

Başvurular başladı! Hane başına 2500 TL veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan doğal gaz yardım ödemeleri için başvurular açıldı.



DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?
Doğal gaz yardımı alacak vatandaşlar başvuru işlemlerini e-Devlet sisteminden yapacaklar. Başvuru tarihine dair detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar işverenlerin çalışanlarına yaptığı elektrik, doğal gaz ve su faturalarının 1000 liraya kadar olan kısmının vergiden muaf tutulacağını söyledi. Peki çalışanların eline ne kadar net ücret geçecek?

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram doğal gaz ve elektrik desteğiyle ilgili önemli bir açıklamalarda bulundu:

“Bilindiği üzere işverenin çalışanına verdiği ayni veya nakdi ücretlerin tamamı gelir vergisi kanuna göre ücret olarak değerlendirilip ve bu tutar üzerinden hem gelir vergisi ödenir hem de sigorta primi ödenir.

Yani 1000 TL üzerinden işverenin hem gelir vergisi yükü var hem sigorta primi yükü var. Halbuki vergi ve sigorta prim yükü olmasa en az bu vergi ve prim yükü kadar işverenler çalışanlarına bu tutarı yansıtabilirler. 23 Nisan’a kadar Cumhurbaşkanının açıkladığı pakete göre işverenlerin çalışanlarına elektrik, doğal gaz, su faturalarına destek amaçlı verdiği 1000 TL tutar hem gelir vergisinden istisna hem de sigorta priminden istisnadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön