03 / 05 / 2024

Başvurular başladı! Hane başına 2500 TL veriliyor

Başvurular başladı! Hane başına 2500 TL veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan doğal gaz yardım ödemeleri için başvurular açıldı.



ÇALIŞANIN CEBİNE NE KADAR ÜCRET GEÇECEK? BELLİ OLDU!

Şu anda asgari ücret 5 bin 500 TL. İşveren 6500 TL çalışanına öderse bu 1000 TL’yi de elektrik, doğal gaz, su faturaları için verirse hem işveren vergi ve sigorta yükünden kurtulacak hem de çalışanın eline bin TL net olarak geçmiş olacaktır.

Bunun olumlu ve olumsuz tarafları var ancak devletimiz bunu kontrol altında tutacak ve denetim mekanizmasını sürdürecektir. Olumlu tarafı şu zaten işverenler çalışanlarına sosyal yardımlar yapmakta ancak bu tutarlar üzerinden vergi ve sigorta primi kesintisi olduğu için işverenler fazla bir yardım yapamamaktaydı. Bu düzenleme işverenleri bu kapsamdan teşvik edecek ve daha fazla yardımda bulunmaya sevk edecektir.

Ancak bunun işverenler için kötü anlamda kullanılmaması lazım. Bir kişi 10 bin lir alıyorsa 9 bin lira gösterip bin lirasını bu yardım kapsamında göstermemelidir. Ya da işverenler 10 bin TL maaş veriyorsa maaş zammının bin TL’sini bu tutardan göstermemelidir. Gerçekten bu yardımlar yapılacaksa istisnadan faydalanılmalıdır. Eğer devletimiz denetim mekanizmasını işletirse cezai yaptırımları ağır olacak diye düşünüyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön