19 / 05 / 2024

Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 4336 TL yatırılacak! Hemen başvurun!

Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 4336 TL yatırılacak! Hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli konularda destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kişisel bakımını yapamayan engelli bireylerin bakımını sağlayan kişilere engelli bakım yardımı yapılıyor. İşte detaylar...



Yukarıdaki koşullara uyan vatandaşlar hakkında, bakım hizmetleri değerlendirme heyetince yapılan değerlendirme sonucunda engelli yurttaşın başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremeyecek biçimde bakıma ihtiyacı olduğunun belirlenmesi durumunda engelli birey evde bakım yardımından yararlanmaya başlıyor.

NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Evde bakım yardımından faydalanabilmek için engelli yurttaşın ikametgâhının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne veya eğer var ise Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor.

Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 4336 TL yatırılacak! Hemen başvurun!

EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak aylık ortalama 560 bin engelli bireye evde bakım yardımı yapıldığını söyledi. 2023 yılı Ocak-temmuz dönemi kapsamında evde bakım yardımının 3.336 TL’den 4.336 TL’ye yükseldiğini ifade eden Bakan Yanık, “Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında, hiçbir vatandaşı arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ettiklerini söyledi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Temmuz zammıyla emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı!

Geri Dön